Terrassa mostra el seu patrimoni per celebrar la Setmana del Turisme Industrial

Diferents activitats posen en valor el patrimoni industrial de la ciutat

Terrassa participa amb diferents activitats en la celebració de la Setmana del Turisme Industrial, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, la XATIC, i que s'acaba el proper 13 de novembre. Sota el lema "Descobreix com es fan les coses", durant la Setmana del Turisme Industrial, els municipis que formen part de la XATIC conviden els visitants a conèixer i endinsar-se en el seu passat industrial organitzant prop d'un centenar de propostes per a tots els públics.

El servei de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa ofereix cada dia, fins el proper 13 de novembre, a les 12 h, l'activitat "Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa. Vine a descobrir la Joia modernista de Terrassa", un recorregut per aquest singular edifici per conèixer els seus orígens, la seva evolució històrica o la seva arquitectura.

Dissabte, 12 de novembre, la ruta guiada "Pinzellades modernistes" ofereix un recorregut per conèixer de primera mà la Masia Freixa i per participar en un passeig per veure les façanes modernistes més interessants de la ciutat.

El servei de Cultura de l'Ajuntament també participa a la Setmana del Turisme Industrial amb diferents activitats organitzades pel Museu de Terrassa:

Dissabte, 12, i diumenge, 13 de novembre, hi ha una jornada de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera.

Dissabte, 12 de novembre, es durà a terme l'activitat "Per quedar-se d'una peça", per a infants de 7 a 12 anys.

Diumenge, 13 de novembre, s'organitza l'activitat "Itinerari Industrial" per conèixer i descobrir el procés tèxtil i el recorregut que feien les matèries primeres i els productes manufacturats a Terrassa en la revolució Industrial.

Més informació i inscripcions al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, o a l'adreça electrònica museudeterrassa@terrassa.cat

D'altra banda, dijous, 10 de novembre, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), organitza una visita a les voltes del museu, a les 18.30h; i una xerrada amb l'escriptor Vicenç Villatoro sobre la seva novel·la "La ciutat del fum", a les 19 h.

Disposeu de més informació sobre totes les activitats de la Setmana del Turisme Industrial a Terrassa al web www.visitaterrassa.cat

La XATIC és una associació nascuda el 2006 que engloba a més d'una vintena de municipis amb recursos de turisme industrial amb l'objectiu d'unificar esforços per promoure aquesta forma de turisme, tot generant una línia d'actuació comuna com a eina de projecció, atracció de visitants i de creació d'activitat econòmica i cultural a l'entorn del Turisme Industrial. Amb seu a Terrassa, la XATIC està presidida per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.