Terrassa participa a l'Assemblea Constituent de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità

En la trobada s'ha debatut sobre qüestions com infraestructures de mobilitat, l'habitatge i la implantació de les zones de baixes emissions

La tinenta d'alcalde Lluïsa Melgares ha participat en l'acte de constitució de l'Associació de Municipis de l'Arc MetropolitàAvui 7 d'octubre, la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; acompanyada del coordinador general de l'Ajuntament; ha assistit per delegació de l'alcalde a l'Assemblea Constituent de l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità, celebrada a la Nau Gaudí de Mataró. Durant la trobada s'ha fet públic la composició del nou organisme que ha escollit l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, com a primera presidenta, i els alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa, i el de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, que n'ocuparan les dues vicepresidències. Així, comença a caminar la nova associació, que treballarà per reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i per oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona al territori. Els membres fundadors de l'entitat són nou: Mataró, Granollers, Martorell, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

A banda d'escollir presidència i vicepresidències, s'ha dut a terme una sessió de treball en la qual s'ha debatut sobre qüestions com ara infraestructures de mobilitat, habitatge, sostenibilitat i l'impuls de zones de baixes emissions. També s'han aprovat els estatuts de l'organisme i la participació econòmica de cada municipi, que anirà en funció del volum de població.

L'Assemblea Constituent arriba després que a l'abril els municipis fundadors signessin la Declaració de Martorell, que implicava la constitució del nou organisme i posava les bases del que serà la tasca de l'entitat en aquells àmbits estratègics on cal centrar l'acció pública, especialment els aspectes de caire més territorial i supramunicipal i amb especial atenció a les qüestions amb component mediambiental.

L'Associació de l'Arc Metropolità està oberta a la incorporació de nous membres. Es poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, consells comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d'habitants. L'Associació constitueix un punt de partida que treballarà amb la voluntat d'anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana.