Terrassa rebrà gairebé 6,4 milions d'euros de la segona convocatòria dels fons europeus Next Generation per seguir desenvolupant millores en l'espai públic, la mobilitat i accessibilitat

Els fons europeus permetran adquirir dos autobusos elèctrics, instal·lar dos punt de recàrrega, així com diversos projectes de millora de l'accessibilitat en diversos punts de la ciutat

Autobus elèctricEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fet pública la resolució provisional de la segona convocatòria de la concessió d'ajudes dels fons europeus del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, inclòs en el programa Next Generation. Aquesta resolució atorga a Terrassa gairebé 6'4 milions d'euros que es complementaran amb la part que ha de cofinançar l'ajuntament i que serviran per executar diversos projectes que el consistori va presentar a la convocatòria de subvencions. Tots els projectes presentats tenen com a objectiu millorar l'espai públic, l'accessibilitat i la mobilitat a la ciutat.

En concret els fons europeus permetran a l'Ajuntament adquirir dos autobusos de tecnologia elèctrica per incorporar-los a la flota de vehicles de TMESA. A més, també s'ha aprovat el projecte d'instal·lació de dos punt de recàrrega per aquests autobusos a les cotxeres de l'empresa municipal, el que suposa una inversió total de gairebé 1,8 milions d'euros.

D'altra banda, també es dotarà de recursos el projecte de millora de l'accessibilitat a l'estació de Ferrocarrils de Les Fonts, que permetrà arranjar la passarel·la que dona accés a aquest equipament. Així mateix, s'ha aprovat la millora de diverses parades d'autobús en diversos barris i la millora de l'accessibilitat a l'estació del Nord. D'aquesta manera, es vol donar un nou impuls al transport públic.

La segona convocatòria dels Next Generation també ha atorgat recursos a l'Ajuntament per executar diversos projectes per continuar millorant l'accessibilitat a la ciutat mitjançant actuacions a diversos itineraris de vianants, com la construcció d'una rampa accessible per connectar la Ronda de Ponent amb el carrer Teide; la implantació d'un pas elevat davant el casal cívic de Can Palet de Vista Alegre; o la urbanització d'una part del carrer del Vent i del vial de cornisa entre els carrers de la Rectoria i Rigol i Fornaguera.

També s'han atorgat recursos per a la millora de l'accessibilitat en diverses cruïlles, com la del carrer de la Mare de Déu Fuencisla amb Mare de Déu de les Neus; les dels carrers Europa amb els d'Itàlia i Europa amb França, i la del carrer Iugoslàvia amb carrer Amèrica, així com l'execució de passos elevats i passos rebaixats de la vorera en aquests vials.

La resolució també ha valorat positivament els projectes per a la rehabilitació de la plaça de Rosalía de Castro; la passarel·la de Sant Llorenç; el pont del Cementiri Vell; el pont de Sant Pere; el pont del Passeig i el Pont de Montserrat.

Per últim, també s'ha dotat amb una partida de gairebé 560 mil euros per al projecte destinat a disposar d'arquitectura tecnològica per a la futura implementació de la Zona de Baixes Emissions a Terrassa.