Terrassa reitera el seu compromís amb L'Hora del Planeta 2024 apagant la il·luminació de quatre edificis i monuments municipals

El proper dissabte 23, de 20.30 h a 21.30 h, les façanes de l'Ajuntament, el Castell Cartoixa de Vallparadís, la xemeneia de la Bòbila Almirall i el monument de la Dona restaran a les fosques

Un any més, Terrassa se suma a L'Hora del Planeta, la iniciativa solidària promoguda pel Fons Mundial per a la Natura (World Wide Fond for Nature, WWF-Adena) que proposa fer el gest simbòlic d'apagar la llum de 20.30 h a 21.30 h per conscienciar sobre el problema del canvi climàtic. Enguany, l'Ajuntament s'adhereix a aquesta iniciativa apagant durant una hora el llum dels edificis del monument de la Dona, la xemeneia de la Bòbila Almirall i les façanes del Castell Cartoixa de Vallparadís i de la Casa Consistorial, alhora que encoratja la ciutadania a fer el mateix a les seves llars.

La campanya, que porta per lema Apaga la llum. Dóna una hora al Planeta, vol sensibilitzar sobre la necessitat de protegir el medi ambient, de reivindicar la lluita contra el canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat, en un any marcat pel conflicte d'Ucraïna i la crisi humanitària que està provocant.

Aquesta iniciativa de conscienciació social ve acompanyada d'una altra, que se celebra per segon any consecutiu. Es tracta de córrer a favor del planeta i, des de WWF-Adena, s'anima a sumar quilòmetres ja sigui corrent, caminant, nedant o bé anant en bicicleta per tal de guanyar la cursa al canvi climàtic. L'objectiu de la iniciativa #KMPorElPlaneta és arribar els 40.000 km, que és el recorregut de fer la volta sencera a la Terra.

L'Hora del Planeta va néixer a Sidney l'any 2007 i s'ha convertit en un dels moviments mundials més grans en defensa del planeta, gràcies a la difusió d'aquest gest simbòlic com és el d'apagar les llums de llars, empreses, edificis i monuments emblemàtics durant una hora. Des de fa 16 anys, participen milers de ciutats de gairebé 200 països, que en passades edicions van apagar més de 17.000 monuments i edificis tan emblemàtics com el London Eye, a Londres, la Torre Eiffel, a París, o el Coliseu de Roma.

Terrassa és un dels municipis compromesos amb els objectius d'estalvi i eficiència energètica, amb polítiques actives de sostenibilitat que aposten també per la reducció del soroll, la millora de la qualitat de l'aire i la protecció de la salut ambiental, entre altres aspectes.