Terrassa s'adhereix a la declaració de Montcada i Reixac per protegir els espais naturals propers als entorns urbans

Les accions a desenvolupar coincideixen amb el compromís de preservar l'Anella Verda 

El Ple de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat avui per unanimitat adherir-se a la Declaració de Montcada i Reixac per defensar i protegir els espais naturals que hi ha prop dels entorns urbans. L'objectiu és aconseguir que siguin sostenibles, saludables i resilients, ja que aporten  biodiversitat, connectivitat ecològica i, també, recursos econòmics. Aquesta declaració es va adoptar en el decurs de la darrera assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada el juny a Terrassa, on també es va acordar avançar perquè els municipis estiguin més connectats a la natura i treballin per promoure el verd urbà a les ciutats. 
                                                                          
En el cas de Terrassa, aquest compromís s'ajusta als objectius i criteris de l'Anella Verda, amb una superfície de 4.400 hectàrees,  que comprèn tot l'espai no urbà, i on un dels elements més distintius és el camí circular de 35 km que dona la volta sencera al terme municipal. Amb l'Anella Verda, l'Ajuntament vol garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen la ciutat; recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l'activitat de les masies i del sector primari i fomentant un ús social i responsable de tot l'entorn natural.

En aquest sentit, el ple de juny va aprovar inicialment l'Ordenança d'ús públic de l'Anella Verda, amb la qual s'establiran les garanties necessàries per conservar el patrimoni natural i cultural d'aquest espai natural en relació amb l'ús públic i l'exercici de les activitats relacionades amb l'esport, l'educació i el lleure.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible, creada l'any 1997 amb la voluntat de ser una plataforma d'intercanvi i cooperació. Actualment, compta amb 317 ens locals associats.