Terrassa s'adhereix al Manifest de la Red Innpulso per a l'impuls i promoció de les polítiques públiques d'innovació per pal·liar els efectes de la Covid-19

El document declara que la ciència i la innovació representen, ara més que mai, un factor creixent de competitivitat i prosperitat

El Ple va aprovar el passat divendres, 24 de juliol, l'adhesió de l'Ajuntament de Terrassa al Manifest de la Red Innpulso per a l'impuls i promoció de les polítiques públiques d'innovació com a eines clau per pal·liar els efectes de la Covid-19 a les ciutats. Durant la crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19, des de la Co-presidència de la Red Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, representada pels municipis de Terrassa i Ermua (País Basc), es va plantejar la necessitat de realitzar una declaració institucional conjunta de totes les ciutats membres de la Red Innpulso. Les ciutats signats entenen que, davant d'aquest nou escenari, les polítiques públiques d'innovació es constitueixen com els motors fonamentals de creixement, productivitat, benestar i inclusió.

El passat 1 de juliol, la Red Innpulso, integrada per les 72 ciutats de l'Estat, va aprovar per unanimitat l'adhesió al Manifest, que declara que la ciència i la innovació representen, ara més que mai, un factor creixent de competitivitat i prosperitat, i que es necessita urgentment desplegar polítiques d'innovació ben dotades que esdevinguin una prioritat estratègica per a les ciutats.

L'Ajuntament de Terrassa, que sempre ha apostat per la innovació com a eina per fer més fort i competitiu el teixit socioeconòmic i per esdevenir un model de ciutat pioner en eficiència, sostenibilitat i accessibilitat, s'identifica amb aquesta adhesió amb els principis rectors del Manifest.

Les ciutats de la Red Innpulso refermen amb aquest manifest el seu compromís amb la posada en marxa de mesures de futur encaminades a fomentar i impulsar polítiques i eines d'innovació en l'àmbit local amb l'objectiu de millorar el nivell del servei públic a la ciutadania i dinamitzar l'ecosistema local millorant, d'aquesta manera, l'eficiència del model productiu i la qualitat de vida de les persones. I per això, entenen que la manera en que es pot donar una resposta a la situació actual és disposant d'assignació de recursos específics que els permeti desplegar polítiques locals de ciència i innovació.

 

Terrassa i la Red Innpulso

Terrassa forma part de la Red Innpulso des de la seva creació, l'any 2010, una xarxa que treballa amb el suport i tutela del Ministeri de Ciència i Innovació. L'any 2014, Terrassa va liderar el Grup de Treball 3 de la Red Innpulso per a la «Modelització de les ciutats innovadores». L'any 2017, la ciutat va ser escollida per desenvolupar les funcions de Co-presidents de la Red, conjuntament amb la ciutat d'Ermua, exercint, d'aquesta manera, la màxima representativitat de la xarxa.