Terrassa se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb diverses activitats

S'han programat jornades de portes obertes a museus, una visita a la vila medieval i una descoberta prehistòrica al parc de Vallparadís.

Jornades Europees de PatrimoniTerrassa organitza, un any més, diverses activitats coincidint amb la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, que tindran lloc el cap de setmana del 6 al 8 d'octubre sota el lema "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats". Durant aquests dies, municipis d'arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni a través d'activitats gratuïtes amb l'objectiu d'apropar i aprendre a salvaguardar la riquesa patrimonial del país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial i museus.

Enguany, l'èmfasi de les jornades es posa en aquells valors patrimonials incorporats a la natura i la importància del medi ambient sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats. El Consell d'Europa va crear aquestes jornades el 1991 i Catalunya hi participa des de la primera edició.

A la ciutat, el Museu de Terrassa ha programat les següents activitats:

Portes obertes:

  • Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere. Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h, i diumenge, d'11 a 14 h.
  • Castell Cartoixa de Vallparadís. Divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19h, i diumenge, d'11 a 14 h.
  • Casa Alegre de Sagrera. Divendres i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i diumenge, d'11 a 14 h.

Visites, amb el patrocini de l'Associació de Veïns del Centre de Terrassa (reserves: tel. 93 739 70 72 o via correu electrònic a l'adreça museudeterrassa@terrassa.cat):

  • La Mainada al Museu: En Genís, l'hipopòtam prehistòric de Vallparadís. Per a infants de 3 a 6 anys. Permet descobrir com es vivia en aquella època i quins animals sorprenents vivien a la Terrassa actual. Dissabte i diumenge, a les 11.30 h.
  • Terrassa, vila i paisatge. Un recorregut per la vila medieval, amb pujada inclosa a la Torre del Palau. Diumenge, a les 11.00 h i a les 17.00 h.

Trobareu més informació a la pàgina web:

http://www.terrassa.cat/ca/jornades-europees-patrimoni-catalunya