Terrassa se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb un ampli ventall d'activitats

De l'11 al 13 d'octubre, el Museu de Terrassa organitzarà jornades de portes obertes i tallers pedagògics al voltant d'alguns dels elements patrimonials més significatius de la ciutat

Jornades Europees de PatrimoniTerrassa se suma, un any més, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb l'organització de diverses activitats. Les jornades tenen lloc els dies 11, 12 i 13 d'octubre sota el lema "Obrint les portes del patrimoni cultural". Terrassa i un gran nombre de municipis d'arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni.

A través de diferents activitats gratuïtes, l'objectiu de les Jornades és apropar i  conscienciar sobre la importància de salvaguardar la riquesa patrimonial del país, així com descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus.

Al llarg de tot el cap de setmana es duran a terme diferents propostes arreu de Catalunya al voltant del patrimoni cultural amb la intenció de contribuir a crear una consciència comuna sobre el patrimoni comú d'Europa i la necessitat de la seva protecció, així com per promoure la inclusió i fomentar la creativitat i la imaginació.

Les Jornades són una gran oportunitat per donar a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat i mostrar els seus béns i espais patrimonials a través de diferents activitats gratuïtes i obertes a tothom.

Per celebrar aquestes jornades, el Museu de Terrassa ha programat les següents activitats:

Portes obertes a la Seu d'Ègara i visita lliure a l'exposició "1939. L'abans i el després. La salvaguarda del patrimoni terrassenc"

Divendres 11 d'octubre, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Dissabte 12 d'octubre,  d'11 a 14 h.

Diumenge 13 d'octubre, d'11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa. Col·labora: Parròquia de Sant Pere.

Portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera

Divendres 11 d'octubre, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Dissabte 12 d'octubre, tancat (festiu).

Diumenge 13 d'octubre, d'11 a 14 h.

Organitza: Museu de Terrassa.

Portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís i visita  lliure a l'exposició "Dona i artista. La col·lecció del Museu de Terrassa"

Divendres 11 d'octubre, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Dissabte 12 d'octubre, tancat (festiu).

Diumenge 13 d'octubre, d'11 a 14 h.    

Organitza: Museu de Terrassa.

Al marge d'aquestes activitats, la Seu d'Ègara també acollirà el Taller familiar "Construïm una església romànica", el dissabte 12 d'octubre a les 11.30 h. El taller estarà dividit en dos grups (un destinat a infants de 3 a 7 anys i un altre per a nois i noies d'entre 8 i 12 anys). Des d'una vessant pedagògica i adaptant-se a les edats dels i les participants, al taller s'explicaran les fases de construcció i la importància dels diferents elements constructius al voltant d'una església romànica.

L'activitat és gratuïta però les places són limitades i cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o enviant un correu electrònica a l'adreça: useudeterrassa@terrassa.cat.

Aquest taller està organitzat pel Museu de Terrassa i la Delegació del Vallès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere.

Les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya són la manifestació cultural participativa més important d'Europa en relació al patrimoni i estan impulsades per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner i en l'edició d'enguany incorpora com a nous col·laboradors, l'Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

El Consell d'Europa va crear aquestes Jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats relacionades amb aquestes jornades.