Terrassa se suma als actes contra la LGTBIfòbia al futbol amb una campanya de sensibilització

Es llegirà un manifest al partit del Terrassa FC contra el CE Manresa i es jugarà un partit a l'Estadi Olímpic amb el lema «Futbol sense fòbies»

CartellTerrassa se suma aquest cap de setmana a la commemoració del Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia al Futbol (19 de febrer) amb l'objectiu d'encoratjar a jugadors i jugadores, famílies, equips tècnics, esplais i ciutadania contra la discriminació i en favor del respecte a la diversitat al futbol.

El mateix diumenge, des de l'Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca, s'organitzarà una lectura de manifest en el partit que jugarà el Terrassa FC contra  el CE Manresa de la segona Federació, a les 17 h a l'estadi Olímpic. A més, durant la setmana posterior i el cap de setmana del 25 i 26 de febrer, les pancartes en contra de l'LGTBIfòbia al futbol lluiran a diversos estadis de la ciutat i es desplegaran durant els partits del futbol formatiu.

En paral·lel, des de l'Associació LGTB Terrassa, en col·laboració amb el Terrassa FC, s'organitza el partit "Futbol sense fòbies", el mateix diumenge, amb jugadors i jugadores del Terrassa FC i persones de l'Associació LGTB. L'esdeveniment, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a l'Estadi Olímpic a les 12 h.  L'acte també comptarà amb activitats dirigides a famílies per sensibilitzar sobre la presència de l'lgtbi-fòbia a l'esport. 

D'altra banda, l'Ajuntament també ha organitzat la conversa amb l'exfutbolista i activista Valentina Berr amb el títol "LGTBI-fòbia al futbol", el dia 1 de març a les instal·lacions del CP San Cristóbal a les 18 h.

El Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia al Futbol es commemora el 19 de febrer coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat. Fashanu, qui va jugar amb diferents clubs de la Premier League i amb la selecció anglesa, va declarar públicament la seva homosexualitat el 1990. A partir d'aquell moment, va patir tota mena de pressions i mostres de rebuig i menyspreu, i la seva carrera professional va anar en davallada fins que, el 1998, es va suïcidar. Terrassa commemora l'efemèride des del 2017.