Terrassa se suma a la commemoració del Dia mundial contra l'homofòbia i la transfòbia

L'Ajuntament amplia la cobertura del servei d'atenció a la diversitat sexual 

Bandera LGTB al RavalTerrassa se suma com cada any a la commemoració del Dia Mundial Contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que se celebra arreu del món el 17 de maig. Com a mostra d'adhesió a aquesta celebració impulsada per la comunitat gai, lesbiana, transsexual i bisexual, la bandera de l'arc iris, que simbolitza la llibertat d'opció sexual, estarà hissada a l'Ajuntament de Terrassa el diumenge, 17 de maig.

A banda d'aquest acte simbòlic, el Servei de Ciutadania i Drets Civils ha programat una activitat que té com a objectiu la conscienciació i sensibilització sobre la diversitat sexual. Es tracta d'una sessió de contes orientada a famílies i a infants a partir dels 5 anys que tindrà lloc dimarts, 19 de maig, a les 18h a la Biblioteca del Districte 6. La sessió portarà per títol Contes Tabú i anirà a càrrec de Metromàtic Teatre. Es tracta d'una  sessió de contes explicats per un narrador professional que, utilitzant tècniques variades (titelles, ombres xineses, narrativa…), fa un passeig per històries diverses on els i les protagonistes estimen sense prejudicis, tot mostrant als infants amb naturalitat les distintes orientacions afectives.

Atenció a la diversitat sexual, també per a joves

Coincidint amb el Dia Mundial Contra l'Homofòbia i la Transfòbia, l'Ajuntament de Terrassa ha ampliat la cobertura del servei d'atenció a la diversitat sexual. Aquest servei, que fins ara s'adreçava a dones majors d'edat i es prestava a la seu del servei de Polítiques de Gènere, es fa ara extensiu als joves, nois i noies no necessàriament majors d'edat, que podran adreçar-se a la Baumann Oficina Jove per a rebre assessorament professional i confidencial en aquest àmbit. Les persones interessades poden demanar cita prèvia al telèfon 93 784 83 90 o presencialment de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, i divendres de 9 a 14h. Més informació a joventut.lleure@terrassa.cat, www.casabaumann.cat, o a Facebook i Twitter.

L'ampliació del servei s'emmarca en el Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere de Terrassa, que fins ara han suscrit més de 30 organitzacions i col·lectius de la ciutat amb l'objectiu de treballar conjuntament per a defensar les llibertats sexuals, afectives i de gènere.

Diferents entitats signants del Pacte DASIG han programat també activitats divulgatives o reivindicatives per aquests dies. Més informació a www.terrassa.cat/programacio-d-activitats.

25 anys de la despatologització de l'homosexualitat

El 17 de maig de 1990 l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista oficial de malalties. Fins aleshores estava considerada un trastorn de la identitat sexual. Aquest fet es considera un gran pas endavant en la lluita per la no discriminació per raó de l'orientació sexual, i per això el Dia Mundial Contra l'Homofòbia i la Transfòbia coincideix amb aquesta efemèride. 25 anys després, la transsexualitat encara està considerada una malaltia (disfòria de gènere) i, en aquest sentit, l'Ajuntament de Terrassa i les entitats relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere recorden que  encara resta feina per fer en aquest camp.