Terrassa Tria Futur integrarà enguany una fira presencial, un espai virtual i la Mostra d'Ensenyament

Les activitats s'estendran del 2 a l'11 de març

Terrassa Tria FuturL'Ajuntament de Terrassa està preparant per al proper mes de març la tercera edició de Terrassa Tria Futur, l'espai de referència de l'orientació acadèmica i professional a Terrassa i comarca. Després de dues edicions limitades al format virtual, enguany hi haurà també una fira presencial al Recinte Firal de Terrassa. A més, la Mostra d'Ensenyament, que des de fa vint anys ofereix sessions d'orientació per a grups de 4t d'ESO, s'integrarà també dins el programa de Terrassa Tria Futur.

Les activitats començaran el 2 de març amb l'inici de la Mostra d'ensenyament, que enguany per primer cop s'ubicarà en tres espais diferents: els centres cívics Alcalde Morera, Francisca Redondo i Francesc Macià. En els propers dies l'Ajuntament informarà els instituts sobre el sistema de reserva de places per a aquestes sessions grupals.

Coincidint amb els darrers dies de la Mostra, l'espai virtual https://triafutur.terrassa.cat/ oferirà del 7 al 9 de març un programa de xerrades en línia de diferents temàtiques, adreçades a públics diversos (estudiants, famílies i professionals). Aquest mateix espai funciona durant tot l'any com a repositori de continguts d'orientació a disposició de tothom. A dia d'avui, hi ha més de 250 vídeos de temes diversos: oficis, titulacions, experiències d'estudiants, recursos per a la cerca de feina, etc.

Finalment, els dies 10 i 11 de març el Recinte Firal de Terrassa acollirà la fira amb caràcter presencial. Les persones que visitin la fira hi trobaran tres zones d'estands: una dedicada a centres de formació professional, universitats, estudis artístics, etc., una segona a institucions, entitats i agents socioeconòmics de la ciutat i una tercera dedicada a empreses, que s'agruparan en tres cadenes de valor representatives de la ciutat: salut, energies renovables i tèxtil. Es preveu la participació d'una seixantena empreses en diferents moments de la fira. Els serveis municipals estan treballant per enllestir el programa d'activitats, juntament amb les empreses i entitats participants.

Terrassa Tria Futur és fruit del treball coordinat de diversos serveis municipals, amb la col·laboració dels agents socioeconòmics de la ciutat, entitats, centres de formació i el món empresarial.