Terrassa Tria Futur tanca la seva tercera edició amb més de 9.000 visites

Més de 6.000 persones van passar per la primera fira presencial 

Terrassa Tria FuturLa tercera edició de Terrassa Tria Futur ha registrat un total de 9.376 visites entre la Mostra d'Ensenyament, l'Espai Virtual i la Fira d'Orientació al Recinte Firal de Terrassa. D'aquesta manera, la iniciativa posada en marxa el 2020 es consolida com a espai de referència per a l'orientació formativa i professional per a persones de totes les edats, i especialment per a l'alumnat d'ESO.

La primera de les tres propostes que configuren Terrassa Tria Futur, la Mostra d'Ensenyament, s'ha celebrat enguany entre el 2 i el 9 de març, recuperant la presencialitat després de dos anys i amb la novetat de la descentralització. Les sessions d'orientació grupals s'han dut a terme per primer cop a tres espais, per a facilitar les visites dels instituts i entitats. Aquests espais han estat el Centre Cívic Municipal President Macià, el Casal Cívic Francisca Redondo i el Centre Cívic Municipal Alcalde Morera. En total, s'han fet 90 sessions d'orientació per a 1.067 joves de 19 instituts i tres entitats, a més del professorat i acompanyants, que sumen 98 persones més. La previsió inicial en base a les sol·licituds rebudes era més alta, però la convocatòria d'exàmens d'avaluació d'ESO del Departament d'Ensenyament, els dies 2 i 3 de març, i la vaga del 8 de març van ocasionar nombroses cancel·lacions. Els 55 grups assistents s'han repartit de manera equilibrada pel territori: 20 han anat al Centre Cívic Municipal President Macià, 20 al Centre Cívic Municipal l'Alcalde Morera i 15 al Casal Cívic Francisca Redondo. En cada visita, el grup es dividia entre l'alumnat interessat en estudis universitaris i el que optava per cicles formatius i es feien sessions d'orientació específiques per a cada opció.

L'Espai Virtual (https://triafutur.terrassa.cat/espai-virtual/), a banda d'oferir continguts d'orientació de manera permanent, va programar una sèrie de xerrades en línia del 7 al 9 de març. En aquest tres dies, el lloc web va rebre un total de 2.011 visites: 655 dilluns, 707 dimarts i 649 dimecres. Part de les 40 xerrades organitzades van quedar enregistrades i passaran a ampliar el banc de recursos permanents.

Finalment, els dies 10 i 11, el Recinte Firal va rebre 6.220 persones, entre les visites concertades d'instituts i la ciutadania que va visitar la fira pel seu compte. La major assistència es va donar durant les franges de matí (2.432 persones dijous i 2.204 divendres). La tarda de dijous la fira va rebre 1.024 visitants i la tarda de divendres, 560.

La fira va aplegar una seixantena d'estands: 27 de centres educatius, una dotzena d'administracions públiques, 14 d'entitats i tres grans estands empresarials, un per a cadascuna de les tres cadenes de valor convidades a la fira: tèxtil, energies renovables i salut. Un total de 22 empreses es van concentrar en aquests tres estands. També es van disposar quatre espais multiús per a activitats, xerrades, exhibicions i actuacions musicals.

Pel que fa a les activitats, l'empresa municipal Foment de Terrassa va organitzar una trentena d'activitats durant tota la fira, a les quals s'han d'afegir les organitzades per organismes i entitats empresarials, centres de formació i altres expositors. En total, durant els dos dies es van dur a terme més d'un centenar d'activitats.

Per la seva banda, els Punts d'Orientació Personalitzada del servei d'Educació i de Foment de Terrassa van atendre prop d'un centenar de persones entre els dos dies de la fira.

L'Ajuntament de Terrassa agraeix la participació de tots els centres de formació, empreses, entitats, i administracions públiques que han tingut presència als estands o que han organitzat activitats a la mateixa fira o a l'espai virtual, així com a tots els centres i entitats que han col·laborant prestant serveis de suport logístic i de comunicació: Institut Cavall Bernat, Institut Montserrat Roig, LaFACT i Prodis.