Un conveni entre l'Ajuntament de Terrassa i el Gremi de la Fusta facilitarà la feina dels fusters

Tindran més flexibilitat a la zona blava i accés gratuit a la deixalleria

Treballs de fusteriaEl Gremi la Fusta i l'Ajuntament de Terrassa han subscrit un conveni de col·laboració a través del qual s'inicia una prova pilot que té per objectiu donar suport al col·lectiu de professionals de la fusta, per tal que aquests puguin desenvolupar la seva feina a la ciutat en les millors condicions possibles.  

El conveni inclou dos acords, un relatiu a la zona blava i un altre a les deixalleries municipals. El primer permetrà que els fusters es despreocupin de la penalització de la zona blava per excedir el temps màxim d'estacionament quan estiguin treballant a domicilis particulars. El segon comportarà que els fusters agremiats puguin accedir lliurement a la deixalleria en cas de retirada de mobiliari vell del client. Amb aquestes dues mesures els professionals estalviaran temps, tindran més flexibilitat a l'hora de moure's per la ciutat i, a més, es reduirà el volum de residus a la via pública. 

Els professionals de la fusta que han de desenvolupar la seva feina en domicilis particulars sovint porten turismes de càrrega o furgonetes de baix volum que han d'aparcar a la zona blava, perquè les zones de càrrega i descàrrega tenen una durada màxima de 30 minuts, insuficient per a la realització de la seva activitat. En moltes ocasions la instal·lació i/o reparació a efectuar té més durada que el temps màxim previst a la zona blava i això sovint acaba provocant sancions. Per tal d'evitar-les, l'Ajuntament de Terrassa permetrà als fusters que participin en aquesta prova pilot la possibilitat de treure dos o tres tiquets de zona blava de manera que el temps acumulat pugui superar l'estada màxima establerta en les ordenances municipals, sense originar una sanció. Per acollir-se a aquesta mesura caldrà posar en lloc visible del vehicle, al mateix temps que els tickets, un carnet acreditatiu que serà facilitat per l'Ajuntament, on constarà la matrícula del vehicle i l'empresa titular. Aquesta gestió es pot fer a través de l'oficina del Gremi, per internet (www.terrassa.cat/oae) , o a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa de l'Ajuntament de Terrassa (Edifici Vapor Gran, carrer Telers, 5). 

L'altra facilitat que s'ofereix als professionals de la fusta a través d'aquest conveni és la gratuïtat d'accés a la deixalleria municipal de Can Barba, a la zona de la Mancomunitat (ctra. N-150, km. 14,8). A diferència dels particulars, que poden fer ús de les deixalleries de manera gratuïta, les empreses i autònoms han de pagar per portar-hi residus. El conveni entre l'Ajuntament de Terrassa i el Gremi de la Fusta contempla una excepció: els fusters acreditats podran portar a les deixalleries qualsevol resta de fusta provinent d'un treball a domicili de manera gratuita. El professional, a més de comptar amb la mateixa acreditació vàlida per a la zona blava, haurà de lliurar al client un formulari per tal que aquest l'autoritzi a recollir els residus de casa seva i portar-los a la deixalleria. Els formularis els facilitarà l'OAE i l'oficina del Gremi. 

El Gremi de la Fusta és una organització empresarial d'àmbit comarcal, vinculada a la patronal Cecot, que agrupa empreses del sector de la fusta bàsicament de l'àrea del Vallès. Actualment l'entitat està integrada per prop d'un centenar d'empreses del sector.