Un total de 12.650 persones han adquirit el títol de transport T-Hospital el primer any de funcionament

L'Ajuntament valora positivament l'acollida del nou títol, tot i que s'ha vist afectat per la crisis sanitària i les mesures que s'apliquen al centre sanitari

Targeta T-HospitalAquesta setmana s'ha complert un any de la posada en marxa la T-Hospital, que va començar a funcionar el 17 de desembre de 2019, el títol de transport unipersonal que permet utilitzar els serveis d'autobusos urbans de Terrassa per accedir a l'Hospital de Terrassa de forma il·limitada. Durant el seu primer any de funcionament, la T-Hospital ha registrat un total de 12.650 targetes emeses, de les quals un 53,39% pertanyen a dones i un 46,61% a homes. En total, s'han registrat uns 107.000 viatges des de la seva posada en marxa i s'ha registrat un ús incorrecte d'un 1,15% de les targetes.

Segons la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, «l'Equip de Govern està satisfet d'aquest primer any de funcionament  de la T-Hospital perquè, tot i les dificultats del moment, hem aconseguit donar resposta a una llarga reivindicació ciutadana, la de facilitar l'accés a aquest centre sanitari. Alhora, hem fet un pas més en el foment del transport públic i en la millora del servei municipal d'autobusos urbans, que anem adaptant a les necessitats reals de la ciutadania».  Melgares valora positivament l'acollida d'aquest servei «tot i que també reconeixem que, evidentment, la T-Hospital ha estat un dels títols de transport urbà que ha patit d'una manera més acusada els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19, ja que les mesures aplicades des del primer confinament, al mes de març, han afectat en el dia a dia de l'Hospital i en l'afluència de persones que s'han hagut de desplaçar durant aquests mesos».

Així, mentre que el mes de febrer d'enguany el servei registrava una mitjana de 731 persones usuàries en dia feiner, aquest mes de novembre la dada es redueix gairebé a la meitat, amb un total de 368 viatgers i viatgeres en dia laborable. Aquesta davallada de les persones usuàries es justifica degut al context general vinculat a la pandèmia i, en especial, a les mesures establertes en l'àmbit sanitari, ja que, actualment, com ha passat en molts d'altres centres sanitaris, algunes de les visites mèdiques que es programaven de manera presencial ara es fan de forma telemàtica i d'altra banda, les visites a pacients s'han reduït notablement a l'Hospital de Terrassa.

La implantació de la T-Hospital a la ciutat, forma part dels canvis de mobilitat introduïts amb la implantació de la Revolució Verda, que, entre altres objectius, vol promoure i prioritzar l'ús del transport públic de manera quotidiana en els desplaçaments urbans entre la ciutadania. Aquestes mesures estan recollides al Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire 2015-2020, i al Pla de Mobilitat de Terrassa 2016-2021.

Per ser ser beneficiari d'aquest títol de transport cal estar empadronat a la ciutat de Terrassa, no ser usuari de la T-Blanca o T-16 i abonar la quantitat d'un euro en el moment de donar-se d'alta al servei. La tramitació d'aquest nou títol es pot fer de forma presencial a l'Oficina de Mobilitat de Terrassa (c/ d'Iscle Soler, 9), o bé de manera telemàtica a través de l'enllaç de la pàgina de l'Ajuntament: https://tmesa.com/s/compra/.