Una exposició del fotògraf Miquel Llonch i una altra de col·lectiva relacionades amb l'estat excepcional provocat per la Covid-19 arriben a la Sala Muncunill

Ambdues exposicions, produïdes per l'Ajuntament, obren la temporada de Terrassa Arts Visuals i es podran visitar del 5 de setembre al 18 d'octubre

Exposició Present ContinuLa temporada d'exposicions de Terrassa Arts Visuals 2020-2021 arrenca el dissabte 5 de setembre, data en la que es podrà visitar a la Sala Muncunill l'exposició del fotògraf terrassenc Miquel Llonch "La ciutat del silenci, Miquel", producció pròpia de l'Ajuntament de Terrassa, que es podrà veure fins al dia 18 d'octubre.

El projecte, format per l'exposició i una publicació homònima que s'editarà properament l'integren 35 fotografies de paisatges urbans, retrats de persones i detalls d'objectes i ha estat donada a la ciutat pel seu autor, considerat per la regidora de Cultura, Rosa Boladeras "un dels millors fotògrafs de Terrassa, de gran prestigi i reconegut internacionalment".

L'estat excepcional en el que es trobà la ciutat a partir del mes de març degut a la crisi provocada per la COVID-19, és el marc en el que el fotògraf  terrassenc Miquel Llonch ha treballat, sortint al carrer i redescobrint una ciutat inèdita, en silenci i buida. En el seu recorregut per Terrassa, Miquel Llonch ha convidat persones desconegudes que s'ha creuat a compartir la seva experiència personal.

Miquel Llonch va estudiar fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i des de l'any 1995 treballa com a fotògraf independent. En els seus treballs personals Llonch tracta sobretot temes de proximitat. L'any 2012 ja va publicar el llibre " Pels camps d'or" amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa, una sèrie de paisatges i retrats nocturns fets als entorns de la ciutat.

L'any 2017 la seva obra fou seleccionada per l'exposició de "Un cierto panorama " a la sala Canal de Isabel II de la Comunidad de Madrid, una proposta que mostrava les principals línies de treball de la fotografia d'autor espanyola. També ha exposat en diverses galeries del país i de Portugal.

L'exposició "Present Continu" arriba a l'EspaiDos de la Sala Muncunill

D'altra banda, l'Espaidos de la Sala Muncunill també acollirà des del dissabte 5 de setembre i fins al 18 d'octubre l'exposició col·lectiva, també produïda per Terrassa Arts Visuals, "Present Continu. Peces seleccionades de la Convocatòria Arts Confinades".

"Present Continu" és una exposició col·lectiva, resultat de la convocatòria ciutadana Arts Confinades. Amb aquesta convocatòria, la Regidoria de Cultura vol donar visibilitat als projectes creatius que va dur a terme la ciutadania terrassenca durant el període de confinament davant la Covid-19. Aquesta convocatòria es va adreçar a la totalitat de la ciutadania terrassenca a partir de 16 anys.

Han estat 12 les peces seleccionades, d'un total de més de 50 propostes rebudes, que exploren l'experiència del confinament a través de fotografia, collage, escultura, vídeo o il·lustració, entre d'altres. La tria de les peces participants ha estat determinada per un comitè de selecció format per Laura Castillo, comissària independent, Imanol Buisan, artista, i Imma Vilches, responsable de Terrassa Arts Visuals.

Visites guiades a ambdues exposicions

El dissabte 19 de setembre i el divendres 16 d'octubre a les 18 h, Terrassa Arts Visuals organitzarà visites guiades a les exposicions "La ciutat del silenci, Miquel" i "Present Continu". Per inscriure's a les visites caldrà fer una reserva prèvia al correu electrònic [email protected], ja que l'aforament és limitat. Les reserves es confirmaran fins completar aforament.

Futura exposició de la fotoperiodista Joana Biarnés dins de la nova temporada de Terrassa Arts Visuals

Entre les exposicions destacades de la nova temporada de Terrassa Arts Visuals, destaca la mostra "Joana Biarnés, moda a peu de carrer" que es podrà veure a la Sala Muncunill del 31 d'octubre al 27 de desembre.

L'exposició "Joana Biarnés, moda a peu de carrer" fa un recorregut per la fotografia de moda durant els anys seixanta i principis dels setanta per Madrid, Barcelona i capitals mundials del prêt-à-porter com París o Londres. La mostra inclou fotografies de la revista La Moda en España, on Biarnés va començar a col·laborar als anys seixanta del segle passat cobrint cròniques de moda de l'alta costura barcelonina, la més important de l'Estat en aquell moment. Després, i gràcies a seva feina al diari Pueblo, Biarnés es va convertir en la cronista de la moda de la capital espanyola i de la societat madrilenya.

Durant les mateixes dates, l'Espaidos de la Sala Muncunill acollirà l'exposició Viatge a un arxiu d'Imma Cortés i es comunicarà la persona guanyadora de la 2a edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes.

"Viatge a un arxiu" constitueix una immersió personal de la fotògrafa terrassenca Imma Cortés en la vida de Joana Biarnés amb una selecció de 130 imatges que donen a conèixer alguns dels moments més rellevants de la fotoperiodista terrassenca.

Pel que fa a la 2a edició de la Beca Joana Biarnés per a joves fotoperiodistes, respon a la voluntat de l'Ajuntament de Terrassa de fer viable una de les voluntats de la fotògrafa terrassenca Joana Biarnés, Medalla d'Or de la Ciutat, mitjançant el suport a nous projectes vinculats al fotoperiodisme. Aquesta Beca es convocada a través de Photografic Social Vision, una entitat sense ànim de lucre que treballa a partir de diferents ajuts i subvencions per dur a terme projectes de caire social i divulgatiu.

Terrassa Arts Visuals té com a objectius principals promoure i difondre les pràctiques artístiques contemporànies, oferir un marc de creació i difusió a la comunitat artística, i generar coneixement a través de l'art contemporani.