Una Mostra d'Ensenyament més tecnològica millora la valoració d'usuaris i professionals i obté un 9,12

Pel certamen han passat 1.905 visitants, un 5% més que l'any passat

La Mostra d'Ensenyament, que organitza l'Ajuntament de Terrassa a través del Servei de Joventut i Lleure Infantil, que s'ha dut a terme del 27 de març al 28 d'abril al Museu Tèxtil de Terrassa, ha tancat la setzena edició amb 1.905 visitants, xifra que representa un increment del 5% respecte a l'any passat. Fins a 1.527 d'aquests visitants han estat estudiants i joves procedents de 22 instituts de la ciutat (11 públics i 11 concertats o privats) i de 19 entitats i col·lectius juvenils. L'objectiu principal del certamen és acollir visites concertades d'alumnes de 4t d'ESO dels centres de Secundària de Terrassa, i també estan obertes a col·lectius i associacions de joves. A més, les tardes dels dilluns, dimarts i dimecres, la mostra ha atès a tots els col·lectius implicats (alumnes d'altres cursos, famílies, etc.) per resoldre els seus dubtes i inquietuds, de la mà de professionals de l'ensenyament. Per les tardes, s'han registrat 378 visites, un 9,5% més que en l'edició anterior.

El professorat i l'alumnat han avaluat el nou format del certamen, basat en una aposta més tecnològica i una nova metodologia de treball, que ha obtingut una valoració global d'excel·lent, amb una puntuació de 9,12 sobre 10. Els comentaris destaquen aquesta aposta per l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que faciliten que siguin els i les joves els que aprenguin a trobar la informació que necessiten.

Una mostra més tecnològica

Conscients que les TIC són cada cop més presents als centres educatius, els participants han tingut a la seva disposició 16 ordinadors portàtils amb accés a Internet perquè els professionals els expliquin com trobar a través de la xarxa la formació més adequada als seus interessos educatius. A més, mitjançant l'ús d'una APP per a telèfons mòbils, l'alumnat ha pogut descarregar-se al mòbil la informació. L'objectiu ha estat incentivar als i les joves a utilitzar les noves tecnologies més enllà del temps d'oci, estenent-les a d'altres àmbits de la seva vida quotidiana, com la recerca d'informació d'interès (formacions, feina, etc.), tot garantint un ús responsable de les mateixes.

Per a les jornades, Baumann Oficina Jove ha comptat amb professionals del servei especialistes en orientació i assessorament d'ensenyament, que han mostrat in situ al jovent quines són les claus per accedir a una informació adequada i de qualitat.

Des de 2002, la mostra s'ha consolidat a la ciutat com una cita ineludible per als joves, sumant des d'aleshores més de 10.000 visitants. A banda de les jornades, les persones interessades es poden adreçar a Baumann Oficina Jove, que ofereix una atenció personalitzada, orientació i assessorament especialitzat, així com un programa trimestral de xerrades i d'altres activitats d'interès.