L'Ajuntament de Terrassa celebrarà una hackató virtual per potenciar el sector audiovisual

L'esdeveniment Hack&Audio pretén donar resposta a la mesura d'audiències, un dels majors reptes de la indústria audiovisual actual

El Servei d'Innovació de l'Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb la consultora especialitzada en programació Nuwe, organitza l'esdeveniment virtual Hack&Audio, una hackató especialitzada en el sector audiovisual que, a través de la col·laboració de diversos equips interdisciplinaris, té l'objectiu de donar solucions a un repte, en aquest cas, relatiu a la mesura d'audiències. 

Per a la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, «la realització de jornades com aquesta Hack&Audio suposen un estímul positiu tant per al teixit empresarial que constitueix el sector de l'audiovisual com per a aquelles persones, professionals o aficionades, que tenen la voluntat de participar en la resolució de reptes d'impacte que poden incidir directament sobre l'estructura socioeconòmica de la ciutat. Hem d'aprofitar al màxim tant el coneixement que es genera a l'ecosistema universitari com les potencialitats del sector audiovisual terrassenc, posant en valor el talent intern, per tal d'impulsar estratègies i establir sinergies que ens posicionin respecte la resta del territori».

A diferència de l'estructura habitual de les hackatons, adreçades a persones expertes en tecnologia, Hack&Audio serà una competició oberta a la ciutadania que, independentment del seu perfil professional, podran participar en equips multidisciplinaris per aportar solucions innovadores i diverses al repte plantejat. Per aquest motiu, el jurat no només valorarà els aspectes tècnics, sinó que també tindrà en compte el treball realitzat en equip i la comunicació establerta, la presentació de la proposta o la qualitat innovadora de la solució aportada.

En aquest sentit, el regidor d'Innovació, Universitats, Projectes Audiovisuals i Emprenedoria, Pep Forn, constata que «Terrassa és una ciutat fortament vinculada a la tecnologia i a l'audiovisual, amb un fort component educatiu a través de centres formatius de referència com la UPC, el CITM i l'ESCAC. Fomentar sinergies i impulsar la transferència de coneixement de la universitat a l'empresa i a la societat és un dels principals objectius de l'Ajuntament, que han d'ajudar a consolidar i fer créixer el sector audiovisual local i nacional. D'altra banda també volem oferir oportunitats tant a la ciutadania com a les empreses per tal de demostrar el seu talent i fer-les partícips del desenvolupament de la ciutat».

Hack&Audio se celebrarà el proper 14 de desembre en format totalment telemàtic, a través de la plataforma Nuwe. L'esdeveniment tindrà una durada estimada de 6 hores i es podrà seguir en streaming a partir de les 14:30 h. Al llarg de la jornada els equips participants podran rebre suport i mentoratge per part de personal especialitzat en diferents sectors per garantir el correcte desenvolupament de la sessió i l'assoliment de respostes al repte. Cinc dies abans de la celebració de la hackató, el dia 9 de desembre, s'enviarà als equips participants la definició concreta del repte al què hauran de donar resposta perquè puguin començar a treballar-lo prèviament a la sessió de treball. 

L'equip guanyador rebrà una estada de primer contacte al TRS Film Lab durant el segon semestre de l'any per tal d'endinsar-se en les tecnologies associades a la producció virtual de continguts. 


Impuls i dinamització del sector audiovisual

Aquesta jornada ha estat orientada al sector audiovisual, ja que és un dels puntals de l'estratègia d'especialització competitiva de la ciutat, juntament amb el sector de la salut, i el qual es pretén potenciar i posicionar estratègicament a través d'una sèrie d'accions definides al Pla d'Impuls i Dinamització del Sector Audiovisual a Terrassa, entre els quals trobarem jornades formatives en el marc del cicle «Projectem l'Audiovisual», el primer congrés de videojoc indie a la ciutat o un programa de formació especialitzat en el desenvolupament de videojocs aplicats a l'educació, la formació i la salut, adreçat a joves en situació de vulnerabilitat. 


Foment de l'ecosistema innovador i l'emprenedoria

Aquesta no és la primera hackató realitzada a la ciutat, ja que des del mateix Servei d'Innovació es van realitzar tres edicions del Hack&Health, centrades en el sector de la salut, entre els anys 2016 i 2018, comptant amb la col·laboració d'alguns dels principals agents universitaris, del sector tecnològic del territori i de l'àmbit de la 

salut, com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Consorci Sanitari de Terrassa, Euncet o Leitat, entre d'altres.   
A través d'aquests projectes, l'Ajuntament consolida la seva aposta per l'enfortiment del teixit empresarial de la ciutat en els àmbits estratègics de la salut i de l'audiovisual, potenciant els projectes innovadors, així com donant suport a les persones emprenedores mitjançant programes en els quals participar i desenvolupar les seves idees de negoci. 

Les persones interessades en participar a l'esdeveniment podran trobar més informació i es podran inscriure al web de programa: https://nuwe.io/dev/event/hack-audio-terrassa.

Aquesta acció està subvencionada per Diputació de Barcelona, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, i es realitza en el marc de la supramunicipalitat amb els municipis de Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Viladecavalls i Vacarisses.