L'Ajuntament busca persones voluntàries per al seu nou projecte de mentoria socioeducativa juvenil

‘Mentora' és una iniciativa que compta amb el suport de la Fundació Bofill

Mentora és el nou projecte de mentoria socioeducativa juvenil impulsat a Terrassa per l'Ajuntament, amb el suport de la Fundació Bofill. L'objectiu d'aquesta iniciativa és emparellar una persona adulta amb una persona adolescent per acompanyar-la i animar-la a seguir amb els seus estudis al llarg de tot el curs. Per poder implementar el projecte, que es posarà en marxa a finals d'octubre, és necessària la implicació de persones voluntàries que desenvolupin aquesta tasca.

El perfil és el d'una persona, a partir de 18 anys, disposada a mantenir contacte setmanal amb una persona jove, estudiant de 3r o 4t d'ESO, per fer activitats i tenir converses que l'animin a continuar estudiant. La idea s'allunya de les tradicionals classes de repàs o de reforç escolar en el sentit clàssic del terme. Per això, les persones voluntàries rebran una formació abans de començar.

La mentoria socioeducativa s'entén com la relació entre una persona amb experiència que acompanya a una altra menys experta a aconseguir els seus objectius. En aquests programes, la persona mentora, com a agent experimentat, ofereix a la persona mentorada acompanyament individualitzat, ajuda, orientació i protecció en el procés de desenvolupament acadèmic i personal, i esdevé un referent positiu, establint una relació de confiança i suport emocional. D'aquesta manera, els projectes de mentoria socioeducativa esdevenen una estratègia complementària per garantir l'exercici del dret a l'educació i la igualtat d'oportunitats.

El projecte forma part del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) de Terrassa, un conjunt d'accions impulsades per l'Ajuntament i el Departament d'Educació, amb el suport d'agents educatius, adreçades a donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives de l'alumnat de primària i secundària de la ciutat.

Les persones interessades es poden inscriure a través del formulari que es troba a la pàgina web https://www.terrassa.cat/crides-de-voluntariat. Per a més informació: https://www.terrassa.cat/mentoria-socioeducativa