Comencen els treballs per implantar el nou sistema intel·ligent de gestió i control del servei d'estacionament regulat

El projecte s'emmarca dins el fons europeus Next Generation i suposa la renovació dels 130 parquímetres existents a la ciutat, amb l'objectiu de tecnificar el servei i donar millors prestacions.

Aquesta setmana s'inicia la instal·lació del nou sistema intel·ligent de gestió i control del servei d'estacionament regulat, que suposa la renovació dels 130 parquímetres existents a la ciutat, dins el marc del projecte Next Generation EU, amb l'objectiu de  tecnificar el servei i donar millors prestacions a les persones usuàries.

En aquest sentit, els nous parquímetres, que funcionaran amb la introducció obligatòria de la matrícula, permetran donar facilitats, com per exemple, l'adaptació de l'import de l'estacionament seguint diferents criteris, com són el nivell d'emissions del vehicle -mitjançant l'aplicació de bonificacions a vehicles ECO en funció de la seva classificació Mediambiental, que ara només es podia fer amb el pagament per mòbil- o el control de l'ocupació en temps real. El nou sistema permetrà a més l'eliminació del tiquet físic i oferirà la possibilitat de pagar amb els sistemes EMV contact less.

També s'incorpora a aquest nou sistema la gestió i control del pagament amb vehicles elèctrics, que disposen de càmeres de lectura de les matrícules, i que reforçaran l'actual tasca dels vigilants d'Egravia que van a peu. Amb les càmeres es podrà comprovar, en temps real, la situació de cada vehicle.

Per realitzar la substitució dels parquímetres existents minimitzant l'afectació als usuaris i a la via pública, s'ha previst la implantació progressiva en 11 zones d'actuació arreu de la ciutat, dividides cadascuna en dues fases.

Aquest dilluns es començaran els treballs per la primera zona, l'avinguda de l'Abat Marcet, amb la substitució de la meitat dels parquímetres alternant-los de forma que sempre hi hagi un parquímetre en funcionament de cada dos per donar servei a la zona d'estacionament. Es preveu finalitzar la implantació en un termini de 2 mesos, durant el qual es mantindrà un vigilant del servei de reforç en la zona que estigui en execució.