El Teatre Alegria acull la primera edició de la Festa de les Lletres

Durant l'acte s'han lliurat els premis literaris Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català, el Concurs Literari LGTBIA+ Terrassa, el Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes, el Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, i el Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va presidir ahir dimarts 22 de novembre la primera edició de la Festa de les Lletres on es van lliurar el XIX Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català, VI Concurs Literari LGTBIA+ Terrassa, IV Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català, XIII Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, i el III Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves. A l'acte d'entrega dels guardons, celebrat al Teatre Alegria, també va participar la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i membres del Jurat dels premis així com representants de les entitats organitzadores i col·laboradores dels guardons. Aquests premis literaris es convoquen de forma anual per les entitats Amics de les Arts i Joventuts Musicals, l'Ateneu Terrassenc i l'Associació LGTBIA+ de Terrassa, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa

Per primera vegada, aquests cinc guardons s'han lliurat en un acte conjunt en la que ha estat la primera edició de la Festa de les Lletres, una iniciativa sorgida de la Taula sectorial de Lletres i Pensament del Consell Municipal de Cultura, amb l'objectiu de donar més rellevància i visibilitat als premis literaris que es lliuren a la ciutat dotant-los d'un major reconeixement i donant a conèixer la producció literària a la ciutat.

En aquesta edició, el guanyador del XIX Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català, organitzat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, ha estat Jaume Bosquet amb l'obra "Peus de cedre". El premi consisteix en la publicació en edició comercial del llibre. L'Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l'obra en regim de coedició amb Pagès Editors.

Pel que fa a la VI edició del Concurs Literari LGTBIA+ organitzat per l'Associació LGTBIA+ de Terrassa en col·laboració amb l'Ajuntament, el primer premi ha estat per a Sandra Mateos Barranco per l'obra «Amores de trinchera», el segon premi ha estat per a Antonia Viedma, per l'obra «Audentis Fortuna Iuvat», i el tercer premi per a María Antonia Caballero Ramírez, per l'obra «Carta de desamor a Lucía». El premi per a l'obra guanyadora en aquest concurs ha consistit en 150 euros, un trofeu i un diploma acreditatiu, el segon premi ha rebut un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 75 euros mentre que el tercer premi ha obtingut un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 50 euros.

A la IV edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català, organitzat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa, el guardó ha estat per a Dolors Olivencia Pérez amb l'obra "No tenim remei". Aquest guardó ha comptat amb una dotació de 1.000 euros, atorgada per Voliana Edicions, a més de la publicació de l'obra en edició comercial del llibre guanyador.

Pel que fa al XIII Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, organitzat per l'Ateneu Terrassenc en col·laboració amb l'Ajuntament, s'han concedit tres premis. El tercer premi, dotat amb un lot de llibres per valor de 60 euros, gentilesa de la llibreria La Temerària, i 100 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc, ha estat per a Marcel Bartomeus amb l'obra "La gallineta cega".

El segon premi, dotat amb un lot de llibres valorat en 80 euros, gentilesa de la Llibreria Cinta, i 200 euros lliurats per l'Ateneu Terrassenc, ha estat per a Eulàlia Fornells amb l'obra "Aquella mirada". I, finalment, el primer premi, ha estat per a Sònia Guillén amb l'obra "Fupar", que ha rebut un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de La Casa del Llibre i 300 euros a càrrec de l'Ateneu Terrassenc.

A més, les deu obres del Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet seleccionades per part del jurat s'editaran en format de llibre virtual que es publicarà el mes d'abril de l'any vinent a la pàgina web de l'Ajuntament de Terrassa: www.terrassa.cat. D'altra banda, cadascun dels autors i autores de les 10 obres seleccionades rebran un diploma i dues entrades cadascun/a per a l'Auditori Municipal, el Teatre Principal o el Teatre Alegria.

Per últim, en la III edició del Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona per a joves de fins a 30 anys, organitzat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa, el premi en la categoria de poesia escrita ha estat per Marc Balta Lupión per l'obra «La pell esquinçada»; i el premi en la categoria de poesia visual ha estat per a Carol Priego Sánchez per l'obra «En patis de sol i gessamí».

Els premis en ambdues categories han consistit en una beca de 1.000 euros per a la creació poètica per facilitar la presentació d'unes noves creacions el novembre de 2023, en el marc de la Festa de les Lletres. A més, les persones guanyadores també han obtingut un paquet cultural terrassenc que inclourà vuit activitats, a gaudir en el termini d'un any.

L'acte celebrat ahir al Teatre Alegria va comptar amb la lectura de poemes d'Agustí Bartra a càrrec de l'actor Pep Pla; de contes d'Anna Murià i de poemes de Marta Pessarrodona a càrrec de l'actriu Rosa Cadafalch; i de la representació dels projectes guanyadors de l'anterior edició del Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona per a joves.