Les entitats organitzadores dels casals d'estiu de Terrassa han demanat ja més de 150 activitats de la Guia d'Activitats del +Estiu

La regidora de Joventut i Lleure destaca la bona acollida de les propostes culturals i educatives de l'Ajuntament

Imatge promocional del programa +EstiuLes entitats de lleure i associacions que organitzen casals d'estiu a Terrassa han sol·licitat fins ara un total de 155 activitats de la guia d'activitats del +Estiu de l'Ajuntament de Terrassa, per incloure-les en la seva programació d'activitats durant els casals. Aquest és el primer cop que l'Ajuntament posa a disposició de les entitats un seguit d'activitats culturals i educatives, per tal d'aportar un valor afegit als casals d'estiu després d'un curs marcat per la suspensió de l'activitat lectiva als centres educatius.

Els serveis municipals d' Educació i Joventut,amb la col·laboració dels de Cultura, Esports i Turisme, han elaborat un catàleg amb 71 activitats educatives i culturals adreçades a infants i joves, que es poden anar repetint a demanda. Cada entitat organitzadora pot demanar fins a dues activitats per a cada grup de convivència i per setmana. Fins ara, les entitats de lleure i associacions que organitzen els casals han sol·licitat 155 activitats de la Guia, i es preveu que la xifra pugui arribar fins a les 500 fins el 10 de setembre, quan finalitzen els darrers casals.

La tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, ha recordat que una de les raons de ser del projecte +Estiu és reforçar la dimensió educativa dels casals d'estiu. En aquest sentit, Ciurana ha dit: "L'escola s'ha aturat, però la ciutat educadora no: amb el catàleg d'activitats ofert als casals dins del projecte +Estiu connectem amb el currículum i contribuïm a crear itineraris d'aprenentatge personalitzats al llarg i ample de la vida". Per la seva banda, la regidora de Joventut, Ona Martínez, ha destacat la bona acollida de la guia, que "sumada a l'acompanyament emocional i l'educació en el lleure que tan bé fan els esplais, ens fa avançar cap a un nou model d'estiu enriquit, integrat a la feina feta durant el curs dins i fora de l'escola i més equitatiu", ha dit la regidora.

Les 71 activitats de la guia del +Estiu estan estructurades en cinc àmbits relacionats amb temàtiques i competències curriculars:

  • Cultura: tallers relacionats amb pràctiques artístiques que tenen l'objectiu d'afavorir la creativitat, l'expressivitat a través de l'art i l'aprenentatge d'algunes tècniques artístiques específiques.
  • Patrimoni i museus: engloba visites i tallers que permeten conèixer alguns dels edificis o espais emblemàtics de la ciutat i aprofundir en la seva història.
  • Ciència i societat: tallers a partir d'experiències d'aprenentatge de caràcter vivencial.
  • Valors i educació emocional: activitats que tenen la finalitat de treballar eixos de desigualtat i/o aspectes emocionals.
  • Esports: activitats amb l'objectiu treballar la relació amb el grup, la col·lectivitat i aspectes socials a través de la pràctica esportiva.

La majoria de les activitats que s'ofereixen estan organitzades per artistes i entitats locals i serveis municipals de l'Ajuntament.

 

Reforç emocional, educatiu i social

El programa +Estiu pretén donar resposta a l'impacte emocional, educatiu i social  generat en els infants i joves per la situació excepcional de confinament arran de la Covid-19, ampliant les experiències d'aprenentatge i reforçant competències clau relacionades amb l'educació a temps complert, fent de l'estiu un temps d'oportunitats educatives. Per tot això, s'ha apostat per incrementar els recursos, ampliant places i dates, i incorporant-hi per primer cop una oferta d'activitats culturals i formatives.

Els casals del programa +Estiu van començar el 29 de juny i finalitzaran el 10 de setembre. Al juliol s'han programat 26 casals a càrrec de 17 entitats de lleure, i set a càrrec de set associacions. A l'agost seran 14 casals de 12 entitats de lleure i un organitzat per una AFA, i al setembre s'han previst sis casals a càrrec de cinc entitats de lleure i un d'una AFA. És el primer cop que es fan casals al setembre subvencionats per l'Ajuntament de Terrassa.

L'Ajuntament de Terrassa ha incrementat enguany els recursos destinats a casals d'Estiu, tant pel que fa a subvencions a entitats com a beques, a més de cedir espais i assumir la neteja dels 34 equipaments que acolliran els casals al llarg de l'estiu.