Ajuntament i Creu Roja coordinen un servei per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda

Voluntaris de Creu Roja faran acompanyaments durant la jornada electoral 

una persona votant en cadira de rodesL'Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d'acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre. L'objectiu és facilitar l'exercici del dret de vot a la ciutadania de Terrassa amb problemes de mobilitat i sense mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral.

Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja seran els encarregats d'acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i de la posterior tornada al lloc d'origen. L'Oficina Local de la Creu Roja posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per un vehicle adaptat, una ambulància i vuit persones voluntàries. El servei d'acompanyament funcionarà de 9 a 14 h i de 15 a 19 h.

Per sol·licitar el servei d'acompanyament fins al corresponent col·legi electoral i el posterior retorn al lloc d'origen cal posar-se en contacte amb l'Oficina Local de Creu Roja de Terrassa al telèfon 93 788 14 41 en horari de 9 a 14 h i de 15 a 17 h, o per correu electrònic a [email protected]. El termini per sol·licitar el servei d'acompanyament finalitzarà el proper dimarts, 19 de desembre. Totes aquelles persones que sol·licitin aquest servei dins del termini establert rebran una trucada dos dies abans de la jornada electoral per tal d'acordar l'horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà al llarg del matí i segons ordre de proximitat.

També existeix la possibilitat de demanar el servei d'acompanyament el mateix dia, però en aquest cas el servei queda subjecte als recursos disponibles, tenint prioritat les persones que l'hagin reservat amb antelació. Per demanar l'acompanyament el mateix dia de les eleccions cal trucar al telèfon 647 77 99 59.

Per tal de poder dur a terme el servei d'acompanyament amb agilitat i eficiència, es recorda a les persones usuàries que han de portar el DNI o passaport en vigor i la targeta informativa del cens electoral.