Ajuntament i Creu Roja coordinen un servei per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda

Persones voluntàries de Creu Roja faran acompanyaments durant la jornada electoral

persona votant

L'Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d'acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril. L'objectiu és facilitar l'exercici del dret de vot a la ciutadania de Terrassa amb problemes de mobilitat i sense mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral.

Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja seran els encarregats d'acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i de la posterior tornada al lloc d'origen. L'Oficina Local de la Creu Roja posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per un vehicle adaptat, una ambulància i quatre persones voluntàries. El servei d'acompanyament funcionarà de 9 a 15 h i de 16 a 19 h.

Per sol·licitar el servei d'acompanyament fins al corresponent col·legi electoral i el posterior retorn al lloc d'origen cal posar-se en contacte amb l'Oficina Local de Creu Roja de Terrassa al telèfon 93 788 14 41 en horari de 9 a 14 h i de 15 a 17 h, o per correu electrònic a [email protected]. El termini per sol·licitar el servei d'acompanyament finalitzarà el 26 d'abril. Totes aquelles persones que sol·licitin aquest servei dins del termini establert rebran una trucada un o dos dies abans de la jornada electoral per tal d'acordar l'horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà segons ordre de proximitat.

Les persones hospitalitzades i/o que visquin en residències que vulguin anar a votar hauran de demanar-ho al seu centre i a través d'ells es realitzaran les gestions adients per facilitar el seu transport fins al col·legi electoral.

Per tal de poder dur a terme el servei d'acompanyament amb agilitat i eficiència, es recorda a les persones usuàries que han de portar el DNI o passaport en vigor i la targeta informativa del cens electoral.