Can Boada del Pi serà el dissetè barri amb velocitat limitada a 30 km/h a Terrassa a partir de dimarts

L'actuació forma part de la sèrie d'obres de millora de l'accessibilitat i seguretat de vianants i conductors que s'han fet al barri

A partir de dimarts, 31 de maig, la velocitat màxima dels vehicles als carrers del barri de Can Boada del Pi quedarà limitada a 30 km/h. D'aquesta manera, el sector del nord-est de Terrassa es converteix en el dissetè barri que aplica aquesta mesura de pacificació del trànsit a la ciutat. L'actuació s'emmarca dins la intervenció de millora de l'accessibilitat i la seguretat de vianants i conductors que s'ha realitzat al barri. 

Des del mes de desembre de 2015, s'estan duent a terme una sèrie d'obres a Can Boada del Pi orientades a garantir la continuïtat dels itineraris de vianants al barri. Això s'ha traduït, entre altres actuacions, en la construcció de voreres, reparacions de paviments, millores d'enllumenat o drenatge de carrers. L'Ajuntament va adjudicar aquests treballs per un pressupost de gairebé 500.000 euros. A l'espera de poder enllestir la reforma del pont de Can Gonteres, que també està inclosa en el projecte, la resta d'obres s'han donat per finalitzades aquesta setmana. 

La implantació de la zona 30 és el colofó de les actuacions per a la pacificació del trànsit i la millora de les condicions d'accessibilitat i seguretat de Can Boada del Pi. El mateix 31 de maig es col·locarà la senyalització d'aquesta mesura. 

La limitació de la velocitat màxima als barris es va provar per primer cop a Terrassa l'any 2004, amb la urbanització del barri de Can Roca. Es va anar implantant progressivament als barris de Sant Llorenç, Xúquer, Can Palet II, Guadalhorce, La Cogullada, Cementiri Vell, Can Jofresa, Roc Blanc, Can Parellada i Can Palet de Vista Alegre, atenent a les necessitats de la mobilitat i del veïnatge, així com a les condicions del barri. Durant el darrer any, des de març de 2015, s'han afegit a aquest llistat els sectors de Segle XX, Vallparadís, Centre, Can Palet i Montserrat. Amb la implantació d'aquesta mesura a Can Boada del Pi, són ja disset els barris que tenen limitada la seva velocitat màxima a 30 Km/h.