El BaumannLab atorga tres beques de suport a la creació artística

Aquests ajuts anuals tenen per objectiu fomentar la professionalització dels i les joves creadores i afavorir la producció cultural a la ciutat

Logo del BaumannLabL'Ajuntament de Terrassa, a través del BaumannLab, el laboratori de suport a la creació del Servei de Joventut i Lleure, ha concedit les beques de la convocatòria anual per fomentar la professionalització dels i les joves creadores, així com el desenvolupament de projectes d'arts visuals i processos de creació i producció cultural a la ciutat.

Els projectes becats són els següents:

Beca de suport a la creació artística

  • El valor de les pedres, de Marta Rosell (1.800€). Projecte que proposa analitzar i representar de quina manera entren en contradicció els processos de patrimonialització amb la quotidianitat de les persones propietàries d'edificis catalogats a través d'un dispositiu artístic.
  • Hay una red muy basta, un océano de posibilidades d'Helena Vinent (1.800€). Projecte que vol construir una ficció especulativa a partir de l'apropiació de subtítols de pel·lícules i sèries de ciència ficció. Aquesta ficció es construirà col·lectivament a través d'un taller.

Experimentació audiovisual i art digital

  • I_am_sessions de Vera Cuervo (1.200€). Experiment artístic i social per explorar la creació artística digital col·laborativa i en temps real, investigant les eines disponibles i repensant les relacions entre artistes.

Les beques Ad cum panis i Tàndem han quedat desertes.

La comissió de selecció de la convocatòria de beques l'han format en aquesta ocasió l'artista visual local Sofia Ugarte, el director de L'Escocesa – Centre de Creació, Enric Puig; el coordinador de projectes d'Art Contemporani i Educació de l'Escola d'Art i Disseny de Terrassa, Gabriel Verderi; i personal tècnic municipal dels serveis de Joventut i Lleure Infantil i de Cultura.

Amb aquests ajuts, l'Ajuntament de Terrassa vol fomentar la professionalització dels i les joves creadores, així com afavorir el desenvolupament de projectes d'arts visuals i processos de creació i producció cultural a la ciutat.