El Cinema Catalunya projectarà Els mínions en català el 2 de gener

El cinema municipal s'acosta al públic infantil i familiar durant aquestes festes 

Els mínions al Cinema CatalunyaEl Cinema Catalunya ha programat per al proper dissabte, 2 de gener de 2016, a les 17 hores, una sessió especial dedicada als infants i al públic familiar, amb la projecció de la pel·lícula Els mínions, un dels èxits actuals d'aquest gènere. Amb aquesta projecció es vol obrir el cinema municipal a un públic més divers, en aquest cas infantil, tot coincidint amb els dies de vacances escolars de les festes nadalenques. Les entrades d'aquesta única sessió tindran un preu reduït de sis euros, tant per a adults com per a infants.

Els mínions és una pel·lícula d'animació que té com a protagonistes uns petits éssers grocs, entremaliats i amb certa tendència a provocar desastres, que es caracteritzen per posar-se al servei de personatges malvats. Els mínions es van donar a conèixer a Gru, mi villano favorito i en la seva seqüela, Gru 2. Mi villano favorito. La pel·lícula es planteja com una preqüela de les anteriors, és a dir, què va passar abans que Els mínions coneguessin a Gru.

La banda sonora d'Els mínions és tot un homenatge a la música dels anys 70, època en la qual se situa aquesta primera aventura, que ens explica els orígens d'aquests peculiars personatges i la seva recerca al llarg de la Història d'un malvat a qui servir, fins arribar als Estats Units de 1969.

Aquest és un dels títols més populars dels seu gènere d'aquesta temporada als cinemes de tot el món, que ve acompanyat d'una important campanya de difusió  que inclou tot tipus d'objectes de regal relacionats amb els seus protagonistes.

 

El Catalunya, l'únic cinema al Centre de la ciutat

El Cinema Catalunya, actualment gestionat per la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, va ser inaugurat el 28 de març de 1916, ara fa quasi 100 anys, i és l'únic cinema que es troba ubicat en el centre històric de la ciutat (al carrer de Sant Pere, número 9).

La seva programació habitual se centra en l'estrena de pel·lícules d'autor, amb l'objectiu d'apropar al públic propostes cinematogràfiques que difícilment arriben a les sales comercials. Així mateix, les dues sales del cinema acullen diverses activitats i cicles com projeccions per escolars, Setmana del Medi Ambient, Cinefòrum les dones, Tardor i Primavera solidària, Cinema + 60, El cinema i la mort o cinema espiritual.

El Cinema Catalunya disposa de dues sales i està obert de dimecres a diumenge, amb tres sessions diàries, mentre que destina les tardes del dilluns i dimarts i els matins de tota la setmana a acollir diversos cicles i activitats vinculades a l'àmbit divulgatiu i docent, entre altres.

La projecció d'Els mínions està en la línia d'altres sessions infantils que es fan en el marc de les activitats de diversos programes d'àmbit municipal adreçats a tota la ciutadania.