El Museu de Terrassa s'integra en la plataforma digital Visitmuseum

L'aplicació mostra en diferents idiomes els atractius dels equipament culturals

Logo VisitmuseumEl Museu de Terrassa s'ha integrat en la nova plataforma per a dispositius mòbils Visitmuseum, que vol ser una eina per al públic turista interessat en la cultura i el patrimoni. El Museu ha integrat les seves cinc seccions, que són el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d'Ègara, la Torre del Palau i Centre d'Interpretació de la vila medieval de Terrassa i el claustre del convent de Sant Francesc. En el cas del Castell Cartoixa de Vallparadís i de la Casa Alegre de Sagrera, les persones usuàries de l'aplicació trobaran els diferents àmbits o una proposta de recorregut per les sales o espais. A més, també es presenten objectes destacats de cadascuna de les seccions del museu.

Visitmuseum és una eina que ofereix una breu presentació de l'equipament museístic i de les seves seccions, un recorregut pels principals àmbits temàtics i una mirada detallada a alguns dels objectes més destacats. També presenta les dades pràctiques per a la visita i els enllaços per saber-ne més o poder compartir l'experiència a les xarxes socials. L'aplicació, que es pot trobar en català, castellà, occità aranès, anglès i francès, localitza el museu més proper i permet descarregar el contingut al dispositiu mòbil, seleccionar l'idioma i escanejar els codis QRs dels museus. Actualment, aquesta eina disposa d'informació sobre 156 equipaments museístics i més de 1.300 registres d'objectes de museus.

Es pot utilitzar la paltaforma mitjançant dispositius mòbils (telèfons intel·ligents o tauletes tàctils) en qualsevol dels dos sistemes operatius, Android o iOS. Un dels avantatges principals és que l'aplicació es pot descarregar en el dispositiu i es pot utilitzar sense connexió a Internet. A més, es pot consultar a través del web adaptatiu dissenyat per adaptar-se a les dimensions de la pantalla de l'aparell.

Visitmuseum és accessible de manera gratuïta des de qualsevol d'aquests enllaços:

-  Web: visitmuseum.gencat.cat/ca/

-  App per a Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.visitmuseum

-  App per a iOS:

https://itunes.apple.com/es/app/visitmuseum/id991710048?mt=8

També podeu trobar aquests enllaços al web del Museu de Terrassa www.terrassa.cat/visitmuseum

La iniciativa, promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha estat finançada íntegrament per l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET).