El proper dimecres comencen els casals d'agost amb activitats de lleure, reforç educatiu i menjador

Les targetes moneder de durada anual s'han triplicat enguany

Activitat al casal d'agost de Can Parellada de 2017 L'Ajuntament de Terrassa desenvoluparà aquest mes d'agost dos programes socials que beneficiaran al voltant de mig miler d'infants i les seves famílies, garantint les seves necessitats alimentàries i incidint en l'acció socioeducativa. Aquests programes, que es posaran en marxa la setmana vinent, són els casals d'agost i el de targetes moneder.

Els casals d'agost començaran dimecres vinent amb 190 places. D'aquestes, 140 estan ja cobertes per infants derivats pels serveis socials municipals, que cobreixen el 100% del cost de la seva plaça. La resta corresponen a places obertes. Tres dels quatre casals oferiran un total de 50 places disponibles per a tota la ciutadania, per tal que s'hi puguin inscriure altres infants, encara que no siguin usuaris dels serveis socials o no estiguin vinculats a les entitats de lleure organitzadores. D'aquesta manera es vol potenciar la inclusió i tenir espais de lleure normalitzadors i integradors. En aquest cas, l'Ajuntament es fa càrrec també d'una part del cost d'aquestes places.

Aquest projecte, que l'Ajuntament de Terrassa va posar en marxa de forma pionera fa sis anys, garantirà l'àpat del migdia i potenciarà el lleure educatiu amb tallers, jocs, sortides, piscina i altres activitats de reforç educatiu, des d'una perspectiva normalitzadora i integradora. Els casals començaran com és habitual l'1 d'agost i s'allargaran fins el dia 31, és a dir, tot el mes. L'horari serà de 9 a 15 h.

Les entitats organitzadores seran les mateixes que l'any passat: l'esplai de Can Parellada, l'Esplai La Fàbrica, l'esplai INSOC Guadalhorce i el Grup Colònies de Ca n'Anglada. La implicació de les entitats de lleure representa un valor afegit al projecte, gràcies al seu coneixement de l'entorn i el territori, així com a la seva experiència en el treball amb la infància des de l'educació en valors.

 

Targetes moneder per a l'autogestió i treball socioeducatiu amb les famílies

Paral·lelament als casals, els serveis socials municipals, en col·laboració amb Creu Roja, tornaran a incrementar les famílies beneficiàries del programa de targetes-moneder durant l'agost. Mitjançant aquest programa, les famílies disposen d'una targeta-moneder per infant, que els permet fer la compra en establiments conveniats, amb l'objectiu de fomentar l'autonomia en la compra, així com l'accés a productes frescos. Alhora, les famílies participen en accions de formació en aspectes com l'aprofitament del menjar, l'economia domèstica o la millora dels hàbits alimentaris. Aquestes accions constitueixen el punt fort del projecte perquè permeten apoderar les famílies en la gestió de la seva vida diària.

Aquest any, els serveis socials municipals han triplicat el nombre de targetes moneder per tot l'any, passant de 50 a 150. A aquestes s'han d'afegir 200 més pel programa específic de l'agost. Així, en total durant l'agost les targetes moneder garanteixen cobrir les necessitats de 350 infants.

En total, l'Ajuntament de Terrassa inverteix aquest estiu més de 400.000 € en l'atenció social d'infants en situació de vulnerabilitat, entre els casals d'agost, el projecte de targetes moneder i les 850 beques atorgades pels casals de juliol.