El Servei de Joventut i Lleure Infantil atorga quatre beques de suport a la creació artística

Els ajuts volen fomentar la professionalització dels i les joves en l'àmbit artístic i afavorir la producció cultural a la ciutat

logo del BaumannLabL'Ajuntament de Terrassa, a través del BaumannLab, el laboratori de suport a la creació del Servei de Joventut i Lleure Infantil, ha concedit un total de quatre beques anuals per fomentar la professionalització dels i les joves creadores, així com el desenvolupament de projectes d'arts visuals i processos de creació i producció cultural a la ciutat.

La comissió de valoració ha atorgat els ajuts d'aquesta convocatòria als següents projectes:

  • Beca suport a la creació artística (1.800 €): The glorious tragedy of youth, de Joan Pallé, un projecte que treballa la idea de la joventut en l'imaginari consumista mitjançant un taller participatiu i una exposició.
  • Beca de disseny d'accions formatives (1.800 €): Imatges en la ciutat. Reproduïdes. Proliferades, de Flora Larriguire. Es tracta d'un cicle de tallers teòrics i pràctics per reflexionar sobre la imatge gràfica proliferada en els entorns públics: cartellisme, propagandisme, comunicació social, etc.
  • Beca per a projectes d'experimentació audiovisual i art digital (1.000 €): Mars Oddity, d'Ana Mar López, Pilar Villanueva, Roser Pruaño, Marcos Buenacasa i Sergi Ballesteros. Mars Oddity és un còmic interactiu que narra una història de ciència ficció ambientada a Mart amb diverses línees narratives.

Enguany la beca Grafiti Invaders, que s'atorga anualment amb un import de 1.000€, ha quedat deserta.

La comissió de valoració de la convocatòria de beques BaumannLab l'han format en aquesta edició el professor Gabriel Verderi en representació de l'Escola d'Art de Terrassa; la tècnica municipal d'arts visuals Susana Medina; la comissària i artista visual Caterina Almirall, l'artista visual local Estela Ortiz, i la tècnica municipal de joventut Laura Fusté.

 

El grup musical local Bounties, becat per fer un videoclip

A més de les beques del BaumannLab, el Servei de Joventut i Lleure ha concedit també la beca TAM! 2017 per a la realització d'un videoclip. El projecte guanyador de la convocatòria ha estat la formació musical local Bounties, amb un equip creatiu format per Sergi Lanau, Ariadna Martínez i Berta Peyret, els quals realitzaran un videoclip per donar a conèixer la seva música d'una forma més visual.

La Beca TAM! s'adreça a professionals i amateurs dels àmbits de la fotografia, la creació audiovisual, el so o la il·luminació que vulguin desenvolupar un projecte artístic que afavoreixi la visibilització, promoció i professionalització d'una formació musical. L'objectiu d'aquesta beca és donar suport a joves creadors i afavorir que una formació musical emergent pugui millorar la seva posada en escena o donar-se a conèixer d'una forma creativa.

La comissió de selecció d'aquesta beca l'han format l'enginyer de so Jordi Colomé, en representació de l'organització del festival TAM!; el professor de l'Escola Municipal de Música Daniel Garcia; Imma Bové en representació de la Casa de la Música de Terrassa; i la tècnica municipal Laura Fusté en representació del Servei de Joventut i Lleure Infantil de l'Ajuntament de Terrassa.