Els àmbits de la gestió i dinamització i de la comunicació centren l'oferta formativa per a entitats

L'objectiu és posar en valor la tasca de les entitats i acompanyar-les en els seus processos de millora contínua

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica, ha presentat l'oferta formativa per a entitats sense ànim de lucre de la ciutat per al quart trimestre de l'any. La proposta consta de vuit cursos diferents, amb dates de celebració entre els mesos d'octubre i desembre, distribuïts en dos àmbits bàsics: la gestió d'entitats i la seva dinamització, per una banda; i la comunicació, per l'altra. La formació és una eina cada vegada més imprescindible perquè les entitats puguin funcionar de forma autònoma i estable i, alhora, adaptar-se a les noves actualitzacions en matèria legal.

Amb aquesta oferta formativa es vol dotar a les entitats de noves eines comunicatives per poder desenvolupar estratègies eficients i eficaces en la seva tasca diària i ser properes al seu públic objectiu. Així, el mòdul "La comunicació i la transparència" s'ofereix per a que les entitats puguin tenir presència a les xarxes i espais de comunicació vigents actualment. Els objectius del cursos són donar a conèixer a les entitats la importància de tenir una comunicació efectiva, adquirir noves habilitats i estratègies en aquest camp, així com informar sobre el compliment de la Llei de Transparència.

D'altra banda, els cursos de l'àmbit "La gestió d'entitats i la seva dinamització" volen donar a conèixer el marc legal i les novetats en aquesta matèria, oferir eines i coneixements per al funcionament de les entitats, i facilitar que puguin assumir el repte de la gestió directiva en entitats sense ànim de lucre.

Oferta formativa estable

El Servei de Qualitat Democràtica de l'Ajuntament ofereix aquesta oferta formativa de manera anual, orientada a formar i apoderar a les persones que dirigeixen les entitats sense ànim de lucre de la ciutat. L'objectiu és posar en valor la tasca d'aquestes entitats i acompanyar-les en els seus processos de millora contínua. Alhora, els cursos representen nous espais de reflexió, diàleg i intercanvi d'experiències que permeten conèixer de primera mà les necessitats del teixit associatiu de la ciutat, i proposar nous temes i àmbits formatius de cara el futur.

Podeu consultar l'oferta formativa al web http://www.terrassa.cat/formacio-entitats