En marxa a la ciutat les dues àrees sanitàries mòbils per fer proves PCR per detectar nous contagis de Covid-19

La mesura, que s'emmarca en una estratègia comunitària conjunta entre el Departament de Salut i l'Ajuntament de Terrassa, serà a Terrassa avui, demà i dilluns

Carpa per fer proves PCR a TerrassaAvui s'han activat a Terrassa les dues àrees sanitàries mòbils per a la recollida de mostres per fer PCR i poder fer un cribratge intensiu en les zones relacionades amb les àrees bàsiques de salut del CAP Terrassa Nord i del CAP Rambla. Mitjançant aquests dispositius, que ha muntat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), es portarà a terme durant tres dies una recollida de mostres a pacients asimptomàtics amb la idea de trobar els portadors i poder tallar la cadena de transmissió de la COVID-19.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut fer una crida a la participació ciutadana. I ha demanat a la població terrassenca «que acudeixi de manera responsable a aquestes àrees assistencials mòbils, preferiblement aquelles persones asimptomàtiques –que poden contagiar i no saben que ho estan fent–, per aturar entre tots i totes la propagació del virus i la tendència creixent de contagi a la ciutat i a la comarca».

Per la seva banda, el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha destacat la importància de la «participació activa de la població en aquestes proves massives per protegir la comunitat». I ha confirmat que, des del Govern «aquests dies seguirem amb l'estratègia de trobar positius, posant els recursos necessaris per frenar la transmissió"». Una transmissió s'està observant que darrerament es dona principalment entre la població de 15 a 44 anys.

Des de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, la gerent Anna Aran ha informat que a Sabadell, fins ahir s'havien fet 798 proves (437, a l'espai de la plaça Picasso, i 361 al de la plaça Termes). I a Ripollet, ahir ja es van comptabilitzar 665 proves, tant a través de l'espai sanitari mòbil instal·lat des d'ahir dijous (530) com amb l'estratègia porta a porta (135) que es va començar dimecres a la tarda. Fins a les 12 del migdia, a Terrassa s'havien realitzat entre tots dos dispositius, al voltant de 265 proves. 

Des del dimecres s'ha anat implementant la recollida massiva de mostres per fer PCR als municipis vallesans de Ripollet, Sabadell i Terrassa. El Departament de Salut calcula que amb aquests dispositius –àrees sanitàries mòbils i l'estratègia porta a porta en alguna casos–, es podran fer a les tres localitats unes 9.000 proves PCR.