Funerària continua millorant el servei amb diferents actuacions al Complex Funerari Municipal

L'alcalde ha visitat el recinte i les millores a les instal·lacions

Un moment de la visitaL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha visitat aquest 31 d'octubre el Complex Funerari Municipal amb motiu de la diada de Tots Sants i ha pogut conèixer de primera mà les actuacions de millora desenvolupades al llarg de l'any en aquest equipament. Ballart ha fet un recorregut pel cementiri acompanyat de membres del consell d'administració i de la junta general de Funerària de Terrassa, on són representats tots els grups municipals.

Al llarg del recorregut, Ballart ha fet la tradicional encesa del peveter del monument a les víctimes de la riuada del 1962 i una ofrena floral als difunts del darrer any al Temple Multiconfessional. La comitiva ha fet també una visita comentada de l'exposició "Dones al jardí de la Memòria", organitzada per Funerària de Terrassa amb la col·laboració del Museu de Terrassa.

 

Inversions per a un millor servei a la ciutadania

Al llarg de 2019, Funerària de Terrassa ha fet inversions en diversos àmbits per a millorar la qualitat del servei prestat a la ciutadania. Les més importants són les següents:

  • Reforma de les instal·lacions de l'Oficina d'Atenció al Visitant del Cementiri, adaptant-la per a noves funcionalitats i fent-la més còmoda i eficient. La nova configuració de l'oficina permet incorporar el trasllat de restes a la llista de tràmits que es poden fer des d'aquest equipament. També ofereix un espai íntim, còmode i funcional per al lliurament de les cendres.
  • Millora de la il·luminació exterior i interior del temple multiconfessional per optimitzar el consum de llum i afavorir la confortabilitat lumínica del temple.
  • Millora de l'espai d'exposició d'urnes i làpides per fer-lo més confortable i facilitar-hi l'operativitat.
  • Millora de la cafeteria.
  • Redistribució del material tecnològic per facilitar a l'equip d'atenció a les famílies la utilització dels equipaments amb l'objectiu d'optimitzar el temps d'atenció directa.
  • Continuació del projecte de millora dels blocs dels nínxols del cementiri, amb la rehabilitació de façanes i voreres de nou blocs, amb un total de 2.760 nínxols. Es tracta dels blocs 101, 102, 117, 118, 119, 120, 131, 132 i 152. El projecte global, iniciat el 2016, es tancarà l'any 2020.
  • Incorporació d'un braç articulat per a l'extracció de les cendres de l'interior de la cambra de combustió, per facilitar la tasca del personal tècnic.
  • Canvi de la solera i del sostre refractari del forn número 3 per mantenir la seva operativitat en les millors condicions. Aquesta actuació complementa el projecte de renovació dels forns crematoris amb sistema de filtres que va entrar en funcionament a finals del 2018.
  • Abans de finalitzar l'any es posarà en marxa un nou sistema de control tècnic per facilitar la gestió informàtica de les instal·lacions elèctriques, de climatització i equips perifèrics del tanatori. El projecte incorpora elements de control de la despesa energètica continuant amb el compromís de Funerària amb el medi ambient.

En total, Funerària ha invertit enguany 280.000 € en totes aquestes actuacions.

Entre els projectes de futur de Funerària hi ha la construcció d'una nova ossera, adquisició d'un vehicle elèctric i una plataforma per facilitar inhumacions en blocs amb balconada, noves escales per l'accés als nínxols, construcció de noves voreres al cementiri i la instal·lació d'un nou sistema de climatització al tanatori, a més de l'última fase de l'esmentat projecte de rehabilitació de les façanes dels blocs de nínxols.

 

Valoració excel·lent

La ciutadania ha valorat durant el 2019 la qualitat del servei de Funerària amb un excel·lent, concretament amb una puntuació de 4,7 sobre 5 de mitjana en les enquestes de satisfacció, on s'avaluen aspectes com les instal·lacions, l'atenció dels personal o la qualitat dels serveis.