L'Ajuntament de Terrassa aplicarà bonificacions a la taxa de residus de les activitats econòmiques per valor de 600.000 €

Es preveu que gairebé dos terços de les activitats econòmiques de la ciutat es beneficiaran d'aquesta ajuda

Un camió de recollida de residusL'Ajuntament de Terrassa destinarà enguany 600.000 € a reduir la taxa sobre la gestió de residus municipals a les activitats econòmiques que s'han vist directament afectades per les mesures derivades de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19, i en particular per l'estat d'alarma. Aquestes bonificacions consisteixen en una reducció de l'import total de la taxa que anirà del 20% al 75%, en funció del grau d'afectació que ha tingut cada tipus d'activitat.

A partir del període que cada sector ha hagut de tancar i de les restriccions aplicades, s'ha valorat l'impacte en el fet imposable de la taxa, és a dir, s'ha calculat en quina mesura es pot haver reduït la utilització del servei de gestió de residus. Així, sectors com l'oci nocturn gaudiran de la bonificació màxima, mentre que el comerç d'alimentació, que en cap moment ha hagut de tancar, no tindrà bonificació.

La bonificació s'aplicarà automàticament en el rebut i les empreses no hauran de fer cap gestió per gaudir-ne. Es calcula que més de 4.100 activitats econòmiques de la ciutat es beneficiaran d'aquestes reduccions, més del 63% del total.

Aquesta és una mesura més de les impulsades per l'Ajuntament de Terrassa per lluitar contra els efectes de la pandèmia i amb la que es vol donar suport al teixit econòmic de la ciutat. Altres mesures fiscals aplicades al llarg dels darrers mesos han estat l'exempció en el pagament de la taxa a terrasses de bar i restaurant, amb la possibilitat d'ampliar espai ocupat; la reducció del preu d'entrada a les piscines municipals, la condonació de cànons i lloguers pels mesos de tancament en locals i espais d'accés públic, bonificacions en les taxes de mercadal o la reducció de les tarifes de l'aigua durant el període de confinament, entre d'altres, a més de la modificació i adaptació del calendari fiscal.

 

Inici del termini de pagament

Aquest 15 de setembre s'obre el termini de pagament de la taxa de residus, tant per a activitats econòmiques com per a particulars. Les persones que no tinguin el rebut domiciliat poden fer el pagament fins al 16 de novembre.

Els rebuts de la taxa de residus que estiguin domiciliats amb fraccionament es carregaran el 2 de novembre i el 28 de desembre. En cas de rebuts domiciliats amb un únic pagament, aquests es carregaran el 2 de novembre, amb un descompte addicional de l'1,5%.

La domiciliació de les taxes i impostos municipals es pot fer fàcilment en qualsevol moment de l'any a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Terrassa: https://seuelectronica.terrassa.cat/pagaments, o trucant gratuïtament al servei del 010 (o al 900 922 010 si ho fas des de fora de Terrassa). Les persones que vulguin que aquesta domiciliació sigui efectiva aquest mateix any, disposen de termini fins al 28 d'octubre per fer el tràmit.