L'Ajuntament de Terrassa atorga una subvenció a Proactiva Open Arms per ajudar l'ONG a reprendre la seva activitat

El vaixell Astral necessita reparacions per poder tornar al mar

Missió de rescat d'Open ArmsL'Ajuntament de Terrassa ha atorgat a l'ONG Proactiva Open Arms una subvenció de 15.000 € per contribuir a les reparacions del vaixell Astral, que l'entitat utilitza per dur a terme les seves tasques de vigilància i salvament al mar. El vaixell, que navega des de fa gairebé mig segle, es troba en aquests moments al port de Barcelona després de les darreres missions dutes a terme al gener i febrer, en què s'han rescatat 488 persones al mar. L'ONG ha fet una crida per recaptar fons que permetin dur a terme importants reparacions, com ara canviar el motor, o bé adquirir una altra embarcació. Mentre no pugui resoldre aquest problema, no serà possible dur a terme més missions.

Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre dedicada a protegir amb la seva presència al mar totes aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. L'entitat es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili al Mediterrani. En els darrers anys Proactiva Open Arms ha rescatat al voltant de 7.000 persones al mar.

L'Ajuntament de Terrassa ha dut a terme els darrers anys diferents accions de suport i col·laboració amb l'ONG, d'una banda amb diferents subvencions destinades a reparacions i combustible; i d'altra amb accions de sensibilització. Així, el Cinema Catalunya va acollir el 2016 la projecció del documental Astral, el mateix any es va impartir una formació a membres del Consell de Solidaritat, a càrrec de Proactiva Open Arms, i l'any següent el director de l'entitat, Òscar Camps, va pronunciar una conferència en el marc de la Diada de Catalunya.