L'Ajuntament de Terrassa col·labora en l'ajuda humanitària a Haití després del pas de l'huracà Matthew

El Consistori subvenciona dues entitats i té conveni amb dos ONGs que ja treballen sobre el territori

logotip de Terrassa SolidàriaL'Ajuntament de Terrassa està contribuint amb diverses iniciatives d'ajuda humanitària a Haití després del pas de l'huracà Matthew, que a principis de mes va provocar centenars de morts, milers de ferits i nombrosos danys en habitatges, infraestructures i plantacions, provocant greus problemes a uns dos milions de persones.

El Consistori ha atorgat sengles subvencions a dues entitats terrassenques que tenen projectes d'intervenció a Haití. Concretament, ha lliurat 6.234 euros a la Fundació World Vision, qui portarà bidons d'aigua i pastilles potabilitzadores d'aigua a 500 famílies. L'altra entitat subvencionada és l'Associació Crits dels Nens, que distribuirà medicaments per tractar el còlera, acció que ha de beneficiar una població de 10.000 persones. La contribució municipal a aquest projecte és de 4.500 euros.

D'altra banda, l'Ajuntament de Terrassa té convenis regulars amb dues ONGs que estan treballant sobre el territori des del primer moment: Farmamundi i Creu Roja. El Consistori aporta a aquestes entitats 12.000 euros anuals per tal que aquestes en disposin quan calgui donar resposta a una situació d'emergència humanitària. Gràcies a aquestes aportacions, Farmamundi està prestant assistència sociosanitària a 2.500 persones, mentre que Creu Roja està subministrant aigua a unes 5.000 persones.