L'Ajuntament de Terrassa dobla les places del curs de monitoratge en lleure educatiu

El 23 de desembre es començaran a formar 46 joves, majoritàriament d'entitats de la ciutat

curs de monitoratge anteriorLa propera edició del curs de monitoratge en lleure educatiu organitzat per l'Ajuntament de Terrassa oferirà el doble de places de l'habitual. El servei municipal de Joventut, davant la demanda detectada, ha optat per crear dos grups de 23 alumnes cadascun, quan normalment es fa un únic grup amb una vintena d'alumnes. Amb aquests cursos, el Servei de Joventut i Lleure de l'Ajuntament de Terrassa vol oferir a les entitats de lleure els recursos necessaris per a disposar d'equips ben preparats per a dur a terme les seves funcions i que puguin oferir serveis de qualitat. L'Ajuntament subvenciona el 50% del cost del curs (240€) als i les joves que provenen d'entitats de lleure de la ciutat.

El curs arrencarà el proper dissabte, 23 de desembre, i fins el 5 de gener s'impartirà diàriament, excepte festius, de 10 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h. Després, la formació continuarà els caps de setmana del 13 i 14 i del 20 i 21 de gener. El curs s'impartirà en dos espais diferents. Un grup anirà a l'Espai Bit, a Ca N'Anglada, i l'altre a la Casa Baumann. Un cop finalitzada aquesta part teòrica, els i les joves participants hauran de realitzar 160 hores més de pràctiques en entorns de lleure, com ara esplais, agrupaments escolta, campaments, menjadors escolars o activitats esportives extraescolars.

Aquesta formació, regulada per la Generalitat de Catalunya, inclou tot el necessari per a la formació de monitors i monitores en àmbits diversos, des de la pedagogia fins la seguretat, i incideix també en la transmissió de valors que ajudin a la construcció d'una societat millor.

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut i Lleure Infantil, acostuma a organitzar tres cursos de monitoratge cada any. La forta demanda de les darreres edicions fa palesa la motivació i l'interès dels i les joves de la ciutat en contribuir, des del voluntariat i durant el seu temps lliure, al creixement integral del infants en un entorn de lleure. Per la seva banda, l'Ajuntament de Terrassa treballa per incidir en l'especialització i la formació continuada de les persones que es dediquen al lleure infantil, fet que ha significat que les activitats de lleure a Terrassa siguin de qualitat i esdevinguin un referent per a altres ciutats de la comarca.