L'Ajuntament de Terrassa inverteix enguany 980.000 euros en manteniment dels centres educatius públics

Les actuacions principals es concentren en els mesos d'estiu

Un treballador a la coberta de l'escola El PiL'Ajuntament de Terrassa destina aquest any un total de 980.000 euros al manteniment dels centres d'ensenyament de titularitat pública a la ciutat, xifra que representa un increment de més de 44.000 euros respecte a l'any passat. Aquest pressupost es divideix en 150.000 euros d'inversions als centre educatius, 381.562 euros dedicats al seu manteniment i 427.238 provinents d'actuacions corresponents al programa Terrassa Barris en Marxa amb Inversions Financerament Sostenibles (IFS) L'augment obeeix principalment al fet que el Govern municipal ha inclòs dins del programa Terrassa Barris en Marxa algunes actuacions en escoles, que inicialment no estaven previstes en el programa d'inversions d'enguany i que seran possibles gràcies a les IFS provinents del superàvit municipal corresponent al pressupost de 2017.

En total, aquest any s'han projectat obres i treballs específics a cinc escoles bressol, vuit escoles d'infantil i primària, dos instituts d'ensenyament secundari, una escola d'educació especial i tres escoles municipals; a banda d'altres actuacions que impliquen la totalitat dels centres educatius. L'alcaldessa accidental, Eva Candela, ha visitat avui l'Escola Municipal d'Educació Especial El Pi on s'estan fent obres de substitució de la coberta i de reparació de paviments perimetrals. Aquesta actuació forma part del paquet d'IFS aprovades el 2017 per a executar el 2018. De la mateixa manera, enguany s'ha aprovat un nou paquet d'inversions, part de les quals es duran a terme el 2019.

Les obres de major envergadura es fan coincidint amb les vacances estivals, com les que ha visitat avui l'alcaldessa accidental. Durant aquest període s'actuarà a l'Escola Municipal d'Educació Especial El Pi, a l'Escola Municipal la Llar, a l'Escola Bressol Municipal Espígol, a l'Escola Sant Llorenç del Munt i a l'Escola Ramon y Cajal. Altres intervencions, generalment amb poca afectació per al funcionament del centre, es faran durant el curs. Aquest serà el cas, sobretot, de diverses de les actuacions del programa Terrassa Barris en Marxa, que encara s'han d'adjudicar.