L'Ajuntament de Terrassa ofereix vuit formacions a les entitats de la ciutat entre el març i el maig

Ja és obert el termini d'inscripció

Curs impartit en una edició anterior El Servei de Qualitat Democràtica de l'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa la nova oferta formativa dirigida a associacions i entitats de la ciutat per als mesos de març a maig de 2020. En total s'ofereixen vuit cursos gratuïts de quatre hores de durada cadascun. Els cursos s'impartiran a partir del 3 de març al Casal Cívic Vapor Gran.

L'oferta inclou cursos sobre temàtiques de l'àmbit de la gestió de les entitats, les obligacions legals i documentals de les associacions o la Llei de Protecció de dades, així com de l'àmbit de la comunicació, la dinamització o el voluntariat, entre altres. L'Ajuntament ha escollit aquests temes per donar resposta a les necessitats formatives de les entitats, expressades a les valoracions de les formacions anteriors i en diferents enquestes i consultes.

El professorat dels cursos està format per persones amb experiència en la temàtica que abordaran i que són membres d'entitats del Tercer Sector Social. D'altra banda, el 50% de l'oferta formativa que s'ofereix aquest primer semestre està reconeguda pel Pla de Formació de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, impulsat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i compta amb la participació d'escoles i entitats de formació d'experiència reconeguda. La formació es fa amb col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

Amb aquest paquet de cursos, l'Ajuntament de Terrassa vol reforçar i enfortir el paper del teixit associatiu i del voluntariat de la ciutat, oferint recursos i eines per a la seva millora contínua i per què les entitats puguin funcionar de manera autònoma i estable, en compliment del Programa de Govern 2019-2023. El document recull específicament el compromís de donar suport i reconeixement al teixit associatiu i posar a l'abast eines per potenciar la seva gestió, projecció i retorn social a la ciutat, i desenvolupar una política de foment del voluntariat.

Trobareu el programa complet i els formularis d'inscripció a www.terrassa.cat/cursos-entitats.