L'Ajuntament de Terrassa organitza una jornada per recollir idees i repensar el paper del Vapor Ros

S'emmarca dins de l'estratègia de revitalització de l'àmbit del Vapor Gran i la plaça Nova 

L'Ajuntament de Terrassa, en col·laboració amb el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Delegació del Vallès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, organitzarà una jornada per reflexionar sobre el paper futur del Vapor Ros, dins l'estratègia de revitalització de l'àmbit del Vapor Gran i la plaça Nova. El plantejament d'aquest esdeveniment és el foment d'una reflexió col·lectiva d'on en puguin sortir idees de futur. La trobada tindrà lloc el proper dilluns, 3 d'abril, al mNACTEC (Rambla d'Ègara, 270).

Sota el títol "Jornada sobre el futur de la conservació i transformació del patrimoni industrial" i amb el subtítol "Pensem un nou Vapor Ros", es proposa un matí en el que es faran un seguit de ponències marc per part d'arquitectes amb diferents especialitats, per donar pas posteriorment a un espai de treball en tallers. Aquests tallers reuniran d'una banda a professionals del món de l'arquitectura i d'altra a ciutadania. L'objectiu és fer d'aquests tallers un espai de reflexió i de discussió col·lectiva, des d'on es puguin extreure noves concepcions i idees en relació al paper que ha de jugar el Vapor Ros en el conjunt de l'àmbit del Vapor Gran i la plaça Nova. La jornada començarà a les 9 h, i la cloenda, a càrrec del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, serà a les 14 h.

Des que al mes de novembre es va aprovar una suspensió de les llicències en l'àmbit del Vapor Ros, l'Ajuntament disposa d'un any abans de tenir l'obligació de posar en marxa una nova figura de planejament urbanístic. Durant aquest any l'Ajuntament s'ha marcat l'objectiu d'estudiar la situació i totes les possibilitats amb l'objectiu de trobar la solució més adient als usos futurs del Vapor Ros.

Aquest procés s'emmarca dins l'estratègia de revitalització de l'àmbit del Vapor Gran i la plaça Nova, en la que s'està treballant des de fa tres anys. Precisament, la participació dels actors implicats ha marcat tot el treball que s'ha fet en relació al Vapor Gran. Tant en la diagnosi, com en la recollida de propostes, l'Ajuntament ha anat generant els espais de col·laboració i de treball conjunt amb el veïnat, els comerciants i les diverses entitats implicades. Per aquest motiu, la solució que es trobi pel Vapor Ros també haurà de passar per un procés de treball col·laboratiu, context en el qual s'emmarca la jornada de dilluns.