L'Ajuntament de Terrassa participa a la 37a Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid

Hi serà present als estands de la Diputació de Barcelona i de la XATIC a IFEMA

L'Ajuntament de Terrassa serà present a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que tindrà lloc a IFEMA Feria de Madrid, del 18 al 22 de gener. La Diputació de Barcelona ha habilitat un espai específic a l'estand de l'Agència Catalana de Turisme per tal que Terrassa mostri la seva oferta turística. D'aquesta manera, Terrassa mostrarà als operadors i professionals participants en un dels certàmens de referència del sector els atractius lligats al seu patrimoni modernista i a la Fira Modernista de la ciutat, que enguany se celebrarà els dies 12,13 i 14 de maig, així com els productes creats conjuntament amb les empreses del sector turístic de la ciutat.

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme, Amadeu Aguado, visitarà FITUR demà dimecres, acompanyat de tècnics del Servei de Turisme i Promoció Exterior de l'Ajuntament. Aguado visitarà la Fira també en qualitat de vicepresident de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). Aquesta associació, presidida per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i que agrupa l'oferta turística industrial més àmplia de Catalunya, disposarà igualment d'un espai dins l'estand de l'Agencia Catalana de Turisme.

Tot aprofitant la presència de la XATIC a FITUR, Aguado mantindrà diverses reunions institucionals amb ajuntaments i consells comarcals de Catalunya que disposen de recursos en l'àmbit del turisme industrial i volen unificar esforços per promoure aquesta forma de turisme. D'altra banda, també està previst mantenir reunions a nivell tècnic amb agències de viatges i trobades amb bloggers especialitzats en l'àmbit del turisme per tal d'intercanviar experiències i propostes.

Funerària de Terrassa, també a FITUR

D'altra banda, l'empresa municipal Funerària de Terrassa també participarà a FITUR. Ho farà com a membre de l'Asociación Nacional de Entidades y Empresas Municipales de Servicios Funerarios y de Cementerios (AFCM). Aquesta associació presentarà la seva oferta turística i cultural per primer cop en el prestigiós certamen internacional. Ho farà a través del projecte "Cementerios vivos", que proposa una alternativa diferent i enriquidora de turisme, fent difusió de la part més amagada dels cementeris i potenciant el seu descobriment.