L'Ajuntament de Terrassa rellançarà la revista "#Sortim!", finançada íntegrament amb publicitat

La publicació serà una nova eina de projecció de la ciutat

Portades Sortim

Davant la supressió de la partida destinada a la publicació de la revista d'informació municipal ‘Visquem Terrassa', aprovada en el Ple extraordinari de Pressupostos del desembre, l'equip de Govern ha decidit llançar en els pròxims mesos un nou ‘#Sortim!', que prendrà el relleu de les pàgines centrals que fins ara sortien amb el ‘Visquem Terrassa', i que posarà especial èmfasi en la projecció de la ciutat i dels signes d'identitat terrassencs. La nova revista serà gratuïta, tindrà una periodicitat trimestral i arribarà a totes les llars de la ciutat. No suposarà cap despesa per a l'Ajuntament, ja que es finançarà a través de la contractació de publicitat. L'Ajuntament té previst obrir un concurs públic per adjudicar a una empresa externa la comercialització de l'espai publicitari de la nova publicació municipal.

El rellançament del ‘#Sortim!' té com a objectiu acostar al ciutadà informació sobre els punts forts de la ciutat i la projecció de les seves entitats, fomentar els valors identitaris de Terrassa, la seva història i el seu patrimoni, i promocionar les seves propostes culturals, esportives, socials i comercials. Aquesta nova revista, segons ha manifestat el regidor de Comunicació Jordi Flores, "ens permetrà cobrir en bona part el forat que ha deixat la desaparició de ‘Visquem Terrassa'. Cal tenir en compte que el ‘Visquem', que incloïa el ‘Sortim!", era per a molts terrassencs un dels principals canals d'informació de l'actualitat de la seva ciutat i els seus barris".

Des de 1984 i fins 2015, el ‘Visquem Terrassa' ha acostat a les llars terrassenques la informació municipal i ciutadana d'interès, i amb un tiratge de 80.000 exemplars ha esdevingut un aparador públic per a les entitats a l'hora de presentar les seves activitats i objectius. En el ple ordinari de Pressupostos del desembre es va aprovar una esmena del grup municipal del Partit Popular que proposava la supressió de la partida destinada a aquesta revista, esmena que va tenir el suport de Terrassa en Comú, Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadans, i que ha suposat que el ‘Visquem' deixi d'editar-se indefinidament.

Aquest nou escenari és el que ha motivat que l'equip de Govern busqués la solució de la inclusió de publicitat en el nou ‘#Sortim!', per garantir així que la nova publicació no requerirà cap dotació pressupostària. Jordi Flores recorda que "el Govern municipal sempre ha apostat per un model d'informació pública gratuïta lliure d'anuncis i publicitat, a l'estil dels models europeus, però ara la inserció d'anuncis és molt més escaient, tenint en compte el format i els continguts de la nova revista que estem preparant".

Es preveu que la nova publicació que llançarà l'Ajuntament dintre d'uns mesos disposi també de la corresponent versió digital.

Recordem que l'Ajuntament també edita l'Agenda Cultural, publicació mensual amb 4.500 exemplars gratuïts, que recull tota l'activitat cultural de la ciutat.