L'Ajuntament de Terrassa rep el segell InfoParticipa 2015 a la qualitat i transparència en comunicació

Aquest és el tercer any consecutiu que l'UAB atorga el segell al Consistori

logotip infoparticipaL'Ajuntament de Terrassa ha estat distingit amb el segell InfoParticipa 2015 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El laboratori atorga aquesta certificació als webs municipals que publiquen una informació que facilita que la ciutadania tingui coneixement sobre els representants polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació té al seu abast. El segell constitueix una marca de qualitat que dóna garantia de confiança i credibilitat a la ciutadania.

La Universitat Autònoma de Barcelona va lliurar per primera vegada els segells InfoParticipa l'any 2013 amb l'objectiu d'incentivar les bones pràctiques en matèria de comunicació pública, per tal de contribuir a que les administracions públiques esdevinguin fonts d'informació actualitzada, útil i rigorosa. L'Ajuntament de Terrassa ha obtingut la certificació en les tres darreres edicions.

En aquesta ocasió, el Consistori ha obtingut una puntuació de 96,15 sobre 100, en una avaluació de 52 indicadors que abasten les àrees més rellevants de la informació que els ens locals han d'oferir a la ciutadania, segons la llei de Transparència. Els municipis amb millor puntuació en l'avaluació obtenen el distintiu.

Tal com recull el Pla de Mandat 2015-2019, la transparència és un dels quatre principis rectors de de l'acció del Govern Municipal, juntament amb l'eficàcia, la corresponsabilitat i la renovació. En aquest sentit, facilitar al màxim la informació a la ciutadania és una de les prioritats per l'Equip de Govern. El mateix Pla de Mandat recull específicament el compromís d'impulsar mesures per tal d'assolir la màxima transparència en totes les dades, processos i actuacions municipals.  El renovat portal de Govern Obert, que des de principis d'any centralitza els antics portals de Transparència, Govern Obert i Open Data i que incorpora nous continguts, n'és un bon exemple.

L'acte de lliurament dels segells InfoParticipa 2015 s'ha programat pel 20 d'abril, en el marc d'una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament pel LPCCP i l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Trobareu més informació sobre el projecte InfoParticipa a http://www.mapainfoparticipa.com/