L'Ajuntament formarà 460 delegats i delegades de 15 centres d'educació secundària

El Centre Cívic President Macià acull la setmana vinent les jornades de formació de delegats d'enguany

Delegats educació secundàriaL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut i Lleure Infantil, organitza les XIV Jornades de Formació de delegats i delegades del projecte Punt Jove a l'Institut (PJI). Les formacions tindran lloc del 20 al 24 de novembre al Centre Cívic President Macià de 9 a 14 h. Cada dia s'organitzarà una programació específica per a cadascun dels cursos de secundària, des de 1er d'ESO fins a Batxillerat. En total participaran 460 joves de 15 centres de secundària, dels quals 12 són públics i tres, concertats.

Les jornades inclouran formació sobre estructura organitzativa dels centres de secundària, funcions dels delegats i delegades, i drets i deures de l'alumnat. D'aquesta manera es proporciona als participants eines i recursos que els permetran desenvolupar millor la seva tasca. També es facilitaran recursos per la comunicació, per a la programació d'activitats, la resolució de conflictes, importància del treball en grup, la presa de decisions de manera consensuada, etc).

Com a novetat d'enguany, paral·lelament a la formació de l'alumnat, s'organitzaran dues jornades formatives pensades especialment per a professorat i altres professionals del món de l'educació en temes de participació i cultura. Aquestes formacions seran:

  • "La Participació Estudiantil. Exemple de casos d'èxit". 20 de novembre a les 17.30 h al mateix Centre Cívic President Macià.
  • "Experimentem amb l'art. Taller d'art i educació". 22 de novembre a les 17.30 h al BaumannLab.

Amb aquesta acció formativa, l'Ajuntament de Terrassa vol millorar la participació del jovent en el seu entorn i alhora reconèixer la tasca que fan els delegats i delegades com a representants de les seves classes, i la importància de la seva participació i implicació en el seu centre educatiu.