L'Ajuntament formarà prop de 500 delegats i delegades d'una vintena de centres de secundària

Les jornades tindran lloc a l'Escola Municipal de Música i l'Auditori Municipal

Una edició anterior de les jornades de formacióL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut i Lleure Infantil, organitza les XVI Jornades de Formació de persones delegades de classe organitzades pel programa Punt Jove a l'Institut del Servei de Joventut de l'Ajuntament de Terrassa. L'objectiu d'aquestes jornades és reconèixer la tasca que fan les persones delegades i subdelegades com a representants de l'alumnat de les seves classes, així com la importància de la seva participació i implicació en el seu centre educatiu. Les sessions de formació tindran lloc a l'Escola Municipal de Música i a l'Auditori Municipal, de 9 a 14 h.

Cada dia de la setmana s'organitzarà una programació específica per a cadascun dels cursos de secundària, des de 1er d'ESO fins a Batxillerat, per al centres que formen part del programa Punt Jove a l'Institut. Aquesta formació proporciona a les persones participants eines i recursos que els permetrà desenvolupar millor la seva tasca, des de recursos per la comunicació fins a resolució de conflictes o presa de decisions de manera consensuada, entre d'altres. A més, la jornada inclou formació sobre estructura organitzativa dels centres de secundària, funcions dels i les delegades i els drets i deures de l'alumnat. En total hi participaran 490 joves de 19 centres de secundària.

Seguint la línia iniciada els últims anys, i amb l'objectiu de facilitar el paper del professorat en l'impuls de la participació estudiantil i en la implementació de noves metodologies per generar coneixement, s'han programat dues jornades formatives pensades especialment per a professionals del món educatiu amb el següent contingut:

  • 18 de novembre a les 17.30 h al BaumannLab: ‘Taller d'art i educació: entramats digitals'. Sessió a càrrec de Núria Nia sobre connexions entre art i ensenyament mitjançant les narratives digitals.
  • 26 de novembre a les 18.00h a la Casa Baumann: ‘Participació juvenil: condicions i efectes'. Taller a càrrec de Juan Carlos Tinoco, expert en participació estudiantil, que explicarà les seves experiències, metodologies i plantejaments amb la intenció de donar eines per a impulsar la participació dins els centres educatius.

Amb aquesta proposta formativa l'Ajuntament de Terrassa posa a disposició de la comunitat educativa tot un seguit d'informacions, recursos i eines amb l'objectiu de facilitar l'impuls de la participació estudiantil i col·laborar en la construcció d'una ciutadania formada, informada, participativa i compromesa amb la comunitat de la que forma part.