L'Ajuntament i El Social acorden que no hi hagi cavalls a les Cavalcades de Reis de Terrassa

L'objectiu és evitar incidents com el del passat 5 de gener i contribuir a la millora d'una de les cavalcades més reconegudes de Catalunya

cavalcada de ReisL'Ajuntament de Terrassa i el Centre Cultural El Social han acordat que, per tal de garantir la seguretat de persones i animals, a les pròximes cavalcades de Reis no hi hagi cavalls. Tot i ser un fet aïllat, la mort d'un dels animals en l'edició del passat 5 de gener ha portat el Govern Municipal i l'entitat organitzadora a prendre aquesta decisió, encara que El Social ja havia iniciat fa uns mesos un procés de reflexió amb l'objectiu d'introduir alguns canvis que permetessin continuar millorant la qualitat de l'esdeveniment. L'entitat tenia previst implementar paulatinament aquests canvis, entre els quals ja s'hi preveia la retirada d'animals. De fet, en aquesta darrera edició ja s'havia avançat en aquest aspecte, ja que a la Cavalcada hi van participar la meitat de cavalls (quinze) que a l'edició de l'any 2017, en que n'hi va haver trenta.

La Cavalcada de Reis de Terrassa és un esdeveniment que cada any convoca milers de terrassencs i terrassenques als carrers de la ciutat. El Centre Cultural El Social organitza, des de fa 101 anys, la Cavalcada de Terrassa, un esdeveniment que ha evolucionat i s'ha adaptat als nous temps i a les sensibilitats socials, cercant  en tota aquesta trajectòria l'equilibri entre la tradició i la innovació. El Govern municipal, així com totes les persones, entitats i associacions implicades en l'organització de la Cavalcada de Reis a Terrassa, han defensat sempre el bon tracte als animals i rebutgen tota mostra de maltractament o crueltat envers qualsevol ésser viu.

L'Ajuntament de Terrassa organitza les activitats del calendari festiu a proposta de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat en el si d'una taula de concertació formada per totes les entitats i associacions implicades en activitats vinculades a la recuperació i la preservació del patrimoni festiu de la ciutat. Mitjançant aquesta col·laboració conjunta, es manté un diàleg permanent amb entitats i associacions per treballar en la millora de tots aquells esdeveniments que formen part del calendari festiu de la ciutat, com s'ha fet en aquest cas per continuar millorant i fent més segura la celebració de la Cavalcada de Reis a Terrassa.