L'Ajuntament i FGC treballen plegats en la millora de l'accessibilitat a les noves estacions de Terrassa

La regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat i membres de la Comissió d'Accessibilitat de Terrassa s'han reunit amb el president de Ferrocarrils

Reunió Meritxell Lluís FGCLa regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, juntament amb tècnics municipals i membres de la Comissió d'Accessibilitat de Terrassa, es van reunir dilluns amb el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, el director de FGC Operadora, Oriol Juncadella, i el director de Projectes, Pere Mateu, per estudiar la millora de l'accessibilitat a les noves estacions de Terrassa en base a un informe elaborat arrel del treball de camp de la Comissió d'Accessibilitat de Terrassa.           

El transport públic és un servei imprescindible per a aquelles persones per les quals aquesta és la única via de viatjar autònomament. És per això que els diferents col·lectius de persones amb discapacitat de la Comissió d'Accessibilitat i l'Ajuntament van decidir realitzar el treball de camp de validació del grau d'accessibilitat de les estacions i els combois. Arrel d'aquest treball de camp, la regidoria de Capacitats Diverses i Accessibilitat va elaborar un informe que posa de manifest les possibles millores en accessibilitat per facilitar l'autonomia personal de les persones amb capacitats diverses a les noves estacions de FGC.

En el transcurs de la reunió es va parlar de diferents elements que apareixen en l'informe, com els encaminadors o franges guia, les escales i el seu accés, les vores de les andanes, les portes i espais accessibles dels combois, així com del sistema d'informació i comunicació a les estacions. La trobada també va servir per endegar un sistema de col·laboració entre la regidoria de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, la Comissió d'Accessibilitat i FGC amb l'objectiu de continuar treballant en la millora de l'accessibilitat a les estacions. En la propera reunió, que se celebrarà a Terrassa, s'analitzaran les possibles solucions a les consideracions incloses a l'informe.

La trobada amb la direcció de FGC s'emmarca en el Pacte Terrassa per a l'Accessibilitat Universal, signat l'any 2012, i en el Pla Local d'Atenció a les Capacitats Diverses i a l'Accessibilitat, aprovat al Ple de l'Ajuntament del passat mes de febrer. Concretament, el funcionament descrit en el Pacte permet la comunicació continuada i fluida entre l'Ajuntament i representants de la ONCE, associacions de persones amb mobilitat reduïda, amb discapacitat auditiva i també intel·lectual interessades en abordar l'accessibilitat. Perquè és en aquests espais on es detecten i treballen les millores a fer envers l'accessibilitat, donant passes en facilitar l'autonomia de les persones amb capacitats diverses. Un dels temes recollits en aquests dos documents és el transport públic.