L'Ajuntament obre la celebració del Nadal amb la inauguració del pessebre i l'encesa de l'enllumenat nadalenc

L'Ajuntament, juntament amb entitats socials i solidàries, associacions veïnals, culturals i de comerciants organitzen un seguit d'activitats i propostes perquè tothom gaudeixi del Nadal a la ciutat

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, el regidor de Cultura, Jordi Flores, la regidora del Districte 1, Meritxell Lluís, i de membres de la Corporació Local, ha presidit aquesta tarda la inauguració del pessebre institucional, instal·lat al Raval de Montserrat, i l'encesa general de l'enllumenat de Nadal i de la façana de l'Ajuntament. Un any més, aquest acte serveix per obrir la celebració del Nadal a la ciutat i donar inici a les activitats de Nadal programades per a aquestes dates. 

L'Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha estat, un any més, l'entitat encarregada de fer el pessebre. El disseny i la direcció de l'obra ha anat a càrrec de Jordi Rodó i Puigoriol, amb la col·laboració d'Antoni López, Ramon Rovira, Pere Giner i Carme Carrique en la construcció. A més, l'entitat ha comptat amb el suport del Servei de Cultura i dels treballadors municipals del Servei de Gestió de l'Espai Públic, que s'han encarregat del transport, la infraestructura i l'enjardinament. Al pessebre municipal, exposat al Raval de Montserrat, hi podem veure una establia clàssica dins d'un espai enjardinat de 8 x 5 metres, realitzada amb materials com poliestirè expandit i extruït, fusta i pastes de revestiment. 

Més de 300 punts de llums de Nadal 

Pel que fa al tradicional guarniment lumínic nadalenc dels carrers de la ciutat, Terrassa compta enguany amb 317 punts de llum, 54 més que l'any passat. Recordem que el servei de Comerç acorda amb els eixos i associacions de comerciants que cadascú triï els elements lumínics que són del seu gust, adaptant-se a un pressupost que enguany ha estat de 66.247 euros, d'aportació íntegrament municipal. Tots els elements lumínics són de baix consum, amb tecnologia LED, per aconseguir una major eficiència energètica, i estan connectats a l'enllumenat públic. Els llums de Nadal romandran encesos fins el dia 7 de gener, amb el mateix horari que l'encesa de l'enllumenat públic i fins a les 23 h. 

Les zones de la ciutat on s'han instal·lat llums de Nadal són: Centre històric (Cremat, Gavatxons, Raval de Montserrat -incloent la façana de l'edifici consistorial-, Unió, Rutlla, del Vall, Sant Pere, placeta Saragossa, Cardaire, Nou de Sant Pere, Major, Font Vella, plaça Didó, Portal de Sant Roc, Plaça Vella, Església, Jaume Cantarer, plaça Nova, Joan Coromines, la Rasa, Iscle Soler, Portal Nou, Cami Fondo, Salvador Espriu), Rambla d'Ègara, Vapor Gran, Sant Pere, Sant Pere Nord, Ca n'Aurell, Ca n'Anglada, Les Escoles, Can Palet, Parc de la Llar, La Maurina, Roc Blanc, Josep Tarradellas, Can Roca, Sant Llorenç i La Grípia,Les Fonts i Cementiri Vell. 

La inauguració dels actes nadalencs coincideix enguany amb la celebració del Black Friday, una iniciativa de promoció i dinamització a la que se suma el comerç local.

Activitats arreu de la ciutat 

L'Ajuntament de Terrassa i les entitats socials i solidàries, associacions veïnals, culturals i eixos comercials organitzen en aquestes dates un seguit d'activitats i propostes perquè tothom gaudeixi del Nadal a la ciutat. Totes s'impliquen intensament per oferir una amplia oferta d'activitats per a tota la família i per a tots els gustos. Des de les tradicionals fires al carrer, com la tradicional Fira de Santa Llúcia o la Fira d'hivern, el Juguem + o la fira Renova't, fins als grans esdeveniments com la cavalcada de Reis i les visites del patge Xiu-Xiu. 

Els barris i els diferents eixos comercials també organitzen activitats variades per activar l'esperit nadalenc i fer més atractives les compres d'aquest Nadal. A això cal sumar les diferents propostes culturals que ofereix la nostra ciutat: teatre amb contes clàssics de Nadal, Jazz per gaudir les grans celebracions, circ o concerts variats com els del Cicle Sons de Nadal, entre d'altres. 

A més, com és tradició, l'Ajuntament edita un calendari, que en aquesta ocasió s'ha il·lustrat amb les fotografies guanyadores del concurs "Els meus ulls veuen...", adreçat a la gent gran. Aquest calendari, del que s'editaran 5.000 unitats, es podrà trobar en els diferents punts d'atenció al públic de l'Ajuntament de Terrassa. 

Podeu trobar tota la informació relativa a les activitats de Nadal a la ciutat al web municipal www.terrassa.cat/nadal. La publicació Sortim oferirà un especial de Nadal on es recolliran les principals activitats que es fan a Terrassa en aquestes setmanes, així com informació pràctica sobre mobilitat i consells per contribuir a un Nadal sostenible.