L'alcalde presenta un cartipàs que potenciarà la reactivació econòmica, l'atenció social, la descentralització i la projecció de la ciutat

Jordi Ballart portarà l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació

Un moment de la roda de premsa L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha ofert una roda de premsa per a presentar el nou cartipàs municipal, dibuixant una estructura política caracteritzada per una redistribució dels diferents serveis i funcions que persegueix dotar l'Ajuntament d'un funcionament més eficaç. En aquest sentit, l'alcalde ha anunciat la seva voluntat de "tirar endavant un canvi decididament renovador, com correspon a un ajuntament del segle XXI" i ha afegit: "les noves estratègies requereixen noves estructures polítiques i de gestió. Per aquest motiu i, sense abandonar cap de les diferents línies de servei que s'estan prestant, farem els canvis necessaris per fer un ajuntament més eficient i eficaç, i més proper als ciutadans i ciutadanes".

Ballart ha explicat que part d'aquest canvi passa per una major descentralització dels serveis, el que comportarà enfortir els districtes, i per donar un decidit impuls de la innovació i del talent dins de l'estructura municipal, per tal de dur a terme una reforma en profunditat. En aquest sentit, l'alcalde ha advertit que el cartipàs presentat podria sotmetre's a algun reajust en el termini de sis mesos, període en què es desenvoluparà tot aquest procés.

L'organigrama polític de l'Ajuntament de Terrassa tindrà cinc àrees, com el del mandat passat, però amb una distribució diferent: l'Àrea de Presidència desapareix i els serveis adscrits passaran a altres àrees (excepte Comunicació i Premsa, lligats al gabinet d'alcaldia). Al capdavant de cadascuna d'aquests àrees hi haurà un tinent d'alcalde, excepte en el cas de l'Àrea 4, que portarà directament l'alcalde. Les cinc àrees municipals i els seus responsables seran:

 • 1- Territori i Sostenibilitat (Marc Armengol, 3r tinent d'alcalde)
 • 2- Serveis Generals i Govern Obert (Alfredo Vega, 2n tinent d'alcalde)
 • 3- Drets Socials i Serveis a les Persones (Rosa Ribera, 1a tinenta d'alcalde)
 • 4- Desenvolupament econòmic, Indústria i Ocupació (Jordi Ballart, alcalde)
 • 5- Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat (Amadeu Aguado, 4t tinent d'alcalde)

Aquestes cinc àrees englobaran els serveis municipals actuals i altres de nous, creats expressament per a impulsar els objectius del govern per a aquest mandat. En destaquen el servei de Transparència i Qualitat i el servei d'Estructura Territorial i Districtes, tots dos a l'Àrea 2. També hi ha canvis rellevants a l'Àrea 3: Cultura i Esports deixen de dependre d'aquesta àrea, mentre que Habitatge passa de manera unificada a l'àrea 3 (fins ara  hi havia un servei d'Habitatge a l'Àrea 1 i un de Polítiques Socials d'Habitatge a l'Àrea 3). L'Àrea 4 incorpora con a novetat una regidoria d'Indústria mentre que els serveis relacionats amb la innovació, la universitat, el comerç i el turisme passen a la nova àrea 5 juntament amb Cultura i Esports, abans a l'Àrea 3, i Relacions Internacionals, abans a Presidència.

Pel que fa als presidents dels Consells Municipals de Districte, seran els seguents:

 • Districte 1: Alfredo Vega
 • Districte 2: Lluïsa Melgares
 • Districte 3: Rosa Ribera
 • Districte 4: Amadeu Aguado
 • Districte 5: Marc Armengol
 • Districte 6: Noel Duque

Amb aquest govern, l'alcalde vol impulsar els quatre objectius principals que centraran l'acció municipal en el mandat, com va anunciar en el discurs d'investidura: reactivació econòmica i creació d'ocupació, preservar el model de ciutat del benestar, dissenyar un nou model urbanístic i renovar a fons l'estructura municipal. El govern desenvoluparà aquests objectius en un pla de mandat que començarà a elaborar immediatament.

Pel que fa a la relació del govern amb la resta de forces polítiques del Consistori, Jordi Ballart ha recordat que aquest serà "un govern en minoria, pero obert al diàleg, al pacte i al consens amb totes les forces", ha dit, i ha afegit que ha presentat ara el govern perquè té "un comprmis moral i ètic amb la ciutadania, que necessita ja que la ciutat tingui un govern", tot i que no descarta "la possibilitat d'acord puntuals i fins i tot la possible entrada al govern d'altres forces".