La Baumann posa a disposició del jovent material preventiu per fomentar una bona salut sexual

S'oferiran preservatius, barreres de làtex i lubricants

Casa BaumannLa Baumann, servei de Joventut de l'Ajuntament de Terrassa, ha adquirit material preventiu per a una bona salut sexual, per tal de posar-lo a disposició dels i les joves de la ciutat. L'objectiu és facilitar a les persones joves l'accés a aquest tipus de material i que s'hi familiaritzin, fomentant la prevenció en l'àmbit sexual com un element clau per tenir relacions personals plaents i segures. Els materials adquirits inclouen preservatius interns i externs, barreres de làtex i lubricants, i estaran disponibles en qualsevol dels projectes i espais de La Baumann: l'Oficina Jove, el Punt Jove a l'Institut i els espais joves de la ciutat, on es desenvolupa el projecte Districte Jove. Aquesta dotació de material ha estat possible gràcies a una subvenció del programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona, que també va permetre organitzar al desembre l'estand del Dia Mundial de la Sida a La Baumann.

La regidora de Joventut, Ona Martínez, ha destacat que «aquestes accions tenen com a objectiu principal reforçar la línia informativa i preventiva envers el col·lectiu juvenil, per posar al seu abast el major nombre de recursos possible» i ha recordat que «la iniciativa va en consonància amb la línia d'impulsar accions de suport i acompanyament a les persones joves en els seus processos d'emancipació, que és la gran prioritat de les polítiques de joventut del Govern Municipal».

Els materials que es posen a disposició de les persones joves són condons interns, barreres de làtex i dos conjunts de productes anomenats El Kit del Plaer, pensats per a la promoció de material preventiu en l'àmbit lúdic-festiu. Hi ha dos models, un format per dos preservatius externs (per a penis o dildo) i un lubricant, i un altre format per un preservatiu intern (per a vagina o annus), un d'extern i un lubricant.

Els condons interns, també coneguts com a femenins, són un tipus de dispositiu de barrera que s'introdueix a la vagina abans de tenir relacions sexuals que ofereix protecció davant l'embaràs no desitjat i les infeccions de transmissió sexual. Les barreres de làtex, o barrera bucal, són dispositius de làtex o poliuretà que se situen entre la boca i la vagina o l'anus durant el sexe oral.

Proves de detecció de malalties de transmissió sexual

En aquesta mateixa línia de promoció de la salut sexual, demà dimarts entre les 9 h i les 18.30 h, La Baumann Oficina Jove acollirà un dispositiu de detecció d'infeccions de transmissió sexual i VIH oberta a tota la població jove. Les persones assistents podran fer-se la prova de detecció, rebran assessorament en l'àmbit de les relacions sexuals i podran endur-se material de prevenció, tot de forma anònima i gratuïta. Per a dur a terme aquesta acció, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de l'entitat Actuavallès.

Per complementar aquestes accions, La Baumann està fent difusió de continguts relacionats amb la salut sexual a les xarxes socials.