La Biblioteca Central acull formació a persones de més de 55 anys en l'ús d'smartphones i tauletes

Les accions van a càrrec de la fundació Pere Tarrés i la fundació Vodafone

Façana BCTLa Biblioteca Central de Terrassa (BCT) acull aquest mes de març un seguit de formacions en l'ús de tauletes i smartphones per a persones majors de 55 anys. Es tracta d'un projecte que desenvolupen la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Vodafone España des de fa dos anys. En aquesta tercera edició, la BCT col·labora en aquesta iniciativa acollint sis dels 150 tallers que s'impartiran a tot l'Estat.

Aquests tallers gratuits tenen una finalitat inclusiva, amb l'objectiu que el col·lectiu de persones majors de 55 anys no quedi al marge de les noves tecnologies donada la importància que han adquirit en la societat actual. Amb aquestes formacions s'ensenya a utilitzar els nous dispositius mòbils, familiaritzant els assistents amb aspectes com la connexió a una xarxa Wi-Fi, navegar amb la tauleta, aprofitar les funcions del telèfon mòbil o gestionar els seus propis comptes a les xarxes socials i utilitzar aplicacions com WhatsApp i Skype per comunicar-se.

Els tallers que s'impartiran a la BCT són els següents:

  • Com funciona el teu telèfon intel·ligent: monogràfic de nivell inicial, de quatre hores, per a les persones amb coneixement nul o molt baix. S'estructura en dues sessions de dues hores. La primera s'impartirà divendres vinent i la segona tindrà lloc dilluns 7 de març.
  • Fotos i vídeos amb el mòbil. Mostra la teva creativitat: monogràfic de nivell avançat, de quatre hores. S'impartirà en dues sessions de dues hores, la primera el dimecres 9 i la segona el divendres 11 de març.
  • Apps i WhatsApp, comunicació instantània a través del mòbil. Monogràfic de nivell avançat, de quatre hores. Tindrà lloc el dilluns 14 i el dimecres 16.

El programa de tallers compta amb una trentena de persones inscrites, separades en dos grups. El primer farà els tres tallers en horari de 16 a 18 i el segon de 18 a 20h.